Foto: LETA
Pašmāju mobilās maksājumu aplikācijas "Monea" izstrādātājs SIA "Monetizator" tālākai uzņēmuma attīstībai piesaistījis papildu finansējumu. Pateicoties kopējām šogad piesaistītajām 1 050 000 eiro investīcijām, "Monetizator" nostiprinās "Monea" pozīcijas Latvijā, kā arī uzsāks darbību Igaunijā un Lietuvā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Starpbanku mobilās maksājumu aplikācijas "Monea" attīstībai un pozīciju nostiprināšanai Latvijā, kā arī uzņēmuma darbības uzsākšanai Lietuvā un Igaunijā, uzņēmumam šonedēļ papildus piesaistīts tā dēvētais "sēklas" finansējums 800 000 eiro apjomā. Pēc investoru veiktā ieguldījuma, "Monetizator" kapitāldaļu vērtējums ir sasniedzis četrus miljonus eiro.

Savukārt kopējais šogad piesaistītais "Monea" finansējums ir 1 050 000 eiro.

Par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju kļuvis ilggadējais banku nozares pārstāvis, "Nordea" bankas vadītājs un šobrīd finanšu un investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" vadošais partneris un dibinātājs Valdis Siksnis. Padomē strādās arī "Expansion Capital" valdes priekšsēdētājs Ēriks Fricsons un privāto investoru pārstāvis Armands Garkāns.

"Monetizator" dibinātāji ir četri "Monea" idejas autori – Gatis Kokins, Mārtiņš Kalniņš, Ģirts Kalniņš un Mārtiņš Bērziņš.

"Monetizator" ir pirmā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licencētā maksājumu iestāde Latvijā, kas drīkst veikt bezkonta naudas pārvedumus un izlaist maksājuma instrumentus.

Lai lietotu aplikāciju "Monea", to ir nepieciešams lejupielādēt savā mobilajā viedtālrunī, izmantojot "App Store" vai "Google Play" sniegtās iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!