Foto: F64

Zviedrijas mediju koncerna "Modern Times Group" (MTG) biznesu Baltijas valstīs gatavojas iegādāties "Bite Group" īpašnieks - ASV privātā kapitāla investīciju fonds "Providence Equity Partners", un darījums jau gandrīz pabeigts, raksta Lietuvas biznesa ziņu portāls "Vz.lt.".

Tas norāda, ka pirkuma konkurss nav bijis atklāts. MTG savus konkrētos piedāvājumus iesniegusi vairākiem izvēlētiem pircējiem.

Pēc "Vz.lt" rīcībā esošās informācijas, darījums jau gandrīz pilnībā pabeigts.

Gan MTG, gan tam piederošās Lietuvas telekanālu grupas TV3 pārstāvji uzsvēruši, ka baumas nekomentēs. "Mēs nekad nekomentējam baumas un pieņēmumus," sacījis MTG sabiedrisko attiecību vadītājs Tobiass Jilēniuss. "TV3 nepārkāpj savus principus. Mēs baumas nekomentējam," atbildējusi Lietuvas TV3 pārstāve Juste Radzevičūte-Laugaliene.

Janvāra beigās Zviedrijas biznesa laikraksts "Dagens Industri", atsaucoties uz "Swedbank" analītiķi Stīvenu Vordu, vēstīja, ka darījuma vērtība varētu sasniegt 150 miljonus eiro.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, "Kanāls 2" un radiostacija "Star FM", kā arī interneta portāli "Tvplay" un "Skaties". MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija "Viasat Eesti", televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un "Viasat Sport Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!