Foto: F64

Mediju grupa "Modern Times Group" (MTG) un "Lattelecom" pēdējā brīdī mēģina panākt vienošanos par jaunu retranslācijas līgumu.

Kā pastāstīja "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite, abu pušu pārstāvji šodien tiekas, lai pārrunās mēģinātu vienoties par "Lattelecom", MTG un skatītājiem izdevīgu līgumu. To, vai vienošanos varētu panākt šīs dienas laikā un kādi varētu būt jaunā līguma nosacījumi, Bite neatklāja, norādot, ka patlaban plašāk nekomentēs, lai "neietekmētu sarunu turpmāko gaitu".

Iepriekšējais līgums ir spēkā līdz 1.aprīlim ieskaitot, līdz ar to ir vēl divas dienas laika, norādīja Bite.

Arī MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone apstiprināja, ka šodien paredzēta abu pušu tikšanās, lai mēģinu vienoties par jaunu līgumu.

Viņa uzsvēra, ka vismaz vēl divas dienas "televīzijas skatītājiem nekas nemainīsies".

Kā iepriekš ziņots, MTG un "Baltcom TV" par diviem mēnešiem pagarinājušas līgumu par TV3 retranslāciju, savukārt ar "Lattelecom" nekāda vienošanās joprojām nav panākta.

MTG līgums ar abām kompānijām par TV3 translāciju beidzas 1.aprīlī. Ar "Baltcom TV" tas pagarināts vēl par diviem mēnešiem.

"Baltcom TV" kanālu satura vadītāja Diāna Pujate paskaidroja, ka paralēli norit sarunas ar MTG par LNT un TV3 retranslācijas nosacījumiem arī pēc šī perioda beigām.

Tikmēr "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite atklāja, ka "Lattelecom" ar MTG joprojām nespēj rast kopīgu valodu. "Uzņēmums vairākkārt aicinājis MTG uz izlīguma sarunām, taču MTG negrasās nākt pretī un piekāpties," stāsta Bite.

Jau vēstīts, ka MTG iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka no 1.aprīļa "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā, iespējams, vairs nepārraidīs kanālu TV3, jo nav panākta vienošanās par jauna līguma noslēgšanu.

MTG pārstāvji klāstīja, ka jauns līgums abu uzņēmumu starpā nav noslēgts tādēļ, ka "Lattelecom" patlaban nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko "Lattelecom" tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Tikmēr to, ka šajā datumā līgums beidzas arī ar "Baltcom TV", MTG nepieminēja.

"Lattelecom" uz vēstuli reaģēja, izplatot savu paziņojumu, kurā Televīzijas daļas direktore Inga Alika uzsvēra, ka "Lattelecom" nepiekrīt MTG cenu diktātam.

"Lattelecom" pēc šī paziņojuma vērsās Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) un Konkurences padomē (KP), lūdzot izvērtēt MTG paziņojuma atbilstību normatīvajiem aktiem.

Jau ziņots, ka Skandināvijas mediju koncernam "Modern Times Group" (MTG), kurš kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, "3+", TV6, LNT, TV5 un "Latvijas Mūzikas kanāls".

"Lattelecom", kurā 51% daļu pieder Latvijas valstij un 49% - skandināvu koncernam "TeliaSonera", ir maksas TV platforma, kas nodrošina vislielāko skaitu latviešu TV kanālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!