Foto: Publicitātes foto

Somijas naftas pārstrādes uzņēmuma "Neste Oil" nosaukums turpmāk būs "Neste", portālam "Delfi" pastāstīja ''Neste Latvija'' mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Pērkone.

Pāreja uz jauno nosaukumu sākta pirmdien, 1.jūnijā, un pakāpeniski tas tiks ieviests visos uzņēmuma degvielas uzpildes staciju tīklos Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Sanktpēterburgas reģionā Krievijā. Saskaņā ar Pērkones pausto, nosaukuma maiņa "ilustrē pārmaiņas, kādas ir notikušas korporācijas darbībā pēdējo gadu laikā, kad uzņēmums mērķtiecīgi ir meklējis un radis izaugsmes veidus ārpus tradicionālās degvielas pārstrādes".

Viņa norādīja, ka vārds "oil", kas līdz šim bijis nosaukumā, vairs "neatspoguļoja uzņēmuma esošo profilu", tādēļ izlemts par labu tā nomaiņai. "Pēdējo gadu laikā korporācijas izaugsme ir bijusi vairāk saistīta ar atjaunojamo degvielu ražošanu. Pašlaik ''Neste'' ir lielākais atjaunojamo degvielu ražotājs pasaulē, un tās mērķis ir turpināt izaugsmi dažādu produktu ražošanā no atjaunojamiem resursiem, piemēram, dažādiem bio produktiem ķīmijas rūpniecībai," skaidroja Pērkone.

Saskaņā ar Pērkones pausto, uzņēmuma juridiskais nosaukums un rekvizīti netiks mainīti.

1990.gadā Somijas enerģētikas uzņēmums "Neste Oy" (tagad "Neste Oil Oy") uzsāka darbību Latvijā, un gadu vēlāk atvēra pirmo "Neste" (tagad "Neste Oil") degvielas uzpildes staciju. "Neste Oil" ir lielākais automātiskās degvielas uzpildes staciju tīkls Latvijā ar 64 stacijām visā valstī. Tāpat uzņēmums ir viens no lielākajiem degvielas importētājiem valstī.

Pērn "Neste Oil" ieņēmumi lēšami 15 miljardos eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!