Foto: LETA

"ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS "New Hanza Capital" koncerns šā gada sešos mēnešos strādāja ar 1,91 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 3,12 reizes lielāks nekā pērn attiecīgajā laika periodā, savukārt koncerna peļņa pirmajā pusgadā bija 525 940 eiro, kas ir 4,5 reizes lielāka nekā 2017. gada pirmajā pusgadā, liecina "New Hanza Capital" koncerna neauditētais finanšu pārskats.

"New Hanza Capital" koncerna mātesuzņēmums pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 4,77 miljoni eiro, kuru galvenokārt veidoja meitasuzņēmumu dividendes. Sasniegtie finanšu rezultāti atbilst 2018.gada prognozēm, teikts pārskatā.

"New Hanza Capital" koncerna aktīvi, salīdzinot ar stāvokli 2017. gada beigās, auguši par 5,46%, sasniedzot 55,22 miljonus eiro.

Pirmajā pusgadā "New Hanza Capital" meitassabiedrība SIA "NHC 2" iegādājās biroju ēku bijušajā VEF teritorijā - Bērzaunes ielā 7, Rīgā. Darījuma summa ir 1,9 miljoni eiro. Pārskatā teikts, ka šis darījums koncernam ir stratēģiski būtisks, lai izveidotu VEF teritorijā vienotu attīstības projektu, un tas palielina iepriekš VEF teritorijā veikto investīciju vērtību.

Līdz ar jauna īpašuma iegādi "New Hanza Capital" grupas uzņēmumu kopējā iznomājamā telpu platība pārsniedz 70 000 kvadrātmetrus, savukārt iznomāto telpu platība ir virs 56 000 kvadrātmetriem. Pirmajā pusgadā ir novērots 12% samazinājums iznomātās biroju platībās, kas ir saistīts ar veiktajām plānveida īpašumu pārvaldīšanas darbībām biroju ēkās VEF teritorijā. Savukārt, plānotā nomas maksu indeksācija veidoja 8% pieaugumu biroja telpu vidējās mēneša nomas maksās par vienu kvadrātmetru.

"New Hanza Capital" turpina darbu pie esošo ieguldījuma īpašumu uzlabošanas un attīstības. Piemēram, loģistikas īpašumā Maskavas ielā 462/464A ir izstrādāts attīstības koncepts un šobrīd notiek papildus noliktavu projektēšana. Rekonstrukcijas projekta ietvaros projektēšanas darbi ir uzsākti arī biroju ēkā VEF teritorijā - Brīvības gatvē 214M.

Papildus, jūnijā tika veiktas izmaiņas divu "New Hanza Capital" grupas uzņēmumu pamatkapitālos - SIA "NHC 1" un SIA "NHC 3". Uzņēmuma "NHC 1" pamatkapitāls samazināts līdz 500 000 eiro, bet "NHC 3" pamatkapitāls - līdz 700 000 eiro. Izmaiņas pamatkapitālu apmēros veiktas, lai, ievērojot uzņēmumu aktīvu vērtību, optimizētu uzņēmumu kapitālu struktūru, pamatkapitālu pielīdzinot apmēram, kāds nepieciešams uzņēmumu ilgtermiņa darbības mērķu īstenošanai.

"New Hanza Capital" koncerns 2017. gada pirmajā pusgadā strādāja ar 611 567 eiro apgrozījumu un guva 115 778 eiro peļņu.

"New Hanza Capital" dibināta 2006. gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir "ABLV Bank", kuras akcionāri nolēmuši sākt bankas pašlikvidāciju. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, "airBaltic" centrālais birojs lidostā "Rīga", loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi.

"New Hanza Capital" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!