Foto: Publicitātes attēli

Oktobra sākumā Latvijas un Baltijas apakšveļas ražotāja SIA "New Rosme" kopā ar franšīzes partneriem atvērusi pirmo specializēto apakšveļas veikalu Irākā, stāsta uzņēmuma pārstāve Sigita Grauduša.

Veikals platība ir aptuveni 70 kvadrātmetri, tas atvērts Irākas pilsētā Nadžefā, kas atrodas 160 kilometru attālumā no Irākas galvaspilsētas Bagdādes.

Ieguldīto investīciju apjomu "New Rosme" pārstāve neatklāj.

Grauduša atzīmē, ka līdz šim interese par veikalu ir ievērojama: "Neskatoties uz to, ka Nadžefa ir viena no reliģiskākajām Irākas pilsētām, kur publiska sievietes skaistuma un pievilcības izrādīšana ir aizliegta striktāk nekā cituviet, interese par veikalu ir ievērojama."

Tas mudinot uzņēmumu "New Rosme" pieņemt jaunus izaicinājumus un domāt par nākamo veikalu atvēršanu citās Irākas pilsētās. Taču uzņēmuma pārstāve patlaban vēl nevar norādīt, kurā Irākas pilsētā varētu atvērt jaunu "New Rosme" veikalu.

Patlaban "New Rosme" kopumā ir 16 franšīzes veikali, kas izvietoti Krievijā, Baltijas valstīs, Itālijā, Ukrainā un Irākā.

Kā ziņots, korsešu, naktsveļas un peldkostīmu izstrādājumu ražotājas SIA "New Rosme" apgrozījums pērn pieaudzis par 12,7% - no 8,32 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 9,38 miljoniem eiro pērn. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn pieaugusi 2,1 reizi - no 66 991 eiro 2012.gadā līdz 146 009 eiro pērn.

SIA "New Rosme" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 920 706 eiro. "New Rosmes" vienīgā īpašniece ir Zviedrijas holdingkompānija "Swegmark Invest AB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!