Foto: LETA
Nīcas novada zivju konservu ražotājs SIA "Piejūra" līdzšinējos 97% eksporta uz Krieviju pārorientējis uz citiem tirgiem, līdz ar to patlaban tikai 50% no uzņēmuma eksportētās produkcijas tiek vesta uz kaimiņvalsti, informē uzņēmuma pārdošanas direktors Māris Daude.

Tāpat viņš sacīja, ka nākamā gada sākumā "Piejūra" plāno sākt vismaz 60 jaunu produktu ražošanu, kas ļaus samazināt eksporta apjomus uz Krieviju līdz 30% no kopējā uzņēmuma eksporta apjoma.

"Jau gada sākumā sapratām, ka jāveic darbības, lai novērstu riskus, jo 97% produkcijas tika eksportēta uz Krieviju. Mērķtiecīgi strādājot, esam atraduši jaunus sadarbības partnerus Eiropā, ASV, Kanādā un NVS valstīs, kuri kļuvuši par pastāvīgajiem klientiem," sacīja Daude.

Viņš arī norādīja, ka līdzās eksporta tirgu paplašināšanai uzņēmums šā gada desmit mēnešos par 24% palielinājis pamatprodukcijas - šprotu konservu - pārdošanas apjomus.

"Uzņēmums ir pārdevis 8 803 724 produktu vienības, kas, salīdzinot 2013.gada attiecīgo periodu, ir par 24% vairāk. Salīdzinot šā gada oktobri ar pagājušā gada oktobri, pārdošanas apjomu pieaugums ir vēl lielāks - 56%," atzina Daude.

Kā ziņots, "Piejūra" pagājušajā gadā strādāja ar 3,69 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 12% samazinājums, salīdzinot ar iepriekšējā gadā apgrozītajiem 4,23 miljoniem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa pieaugusi par 3% - no 74 323 eiro 2012.gadā līdz 106 349 eiro pērn.

Šogad rūpnīcas modernizācijā investēti 5,2 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums ir 1 705 562 eiro.

SIA "Piejūra" tika dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,13 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbina 207 darbiniekus. Galvenie produkti - šprotes eļļā un mencu aknu konservi.

"Piejūras" lielākais īpašnieks ar 55% kapitāldaļu ir SIA "M&M Land", 45% kapitāldaļu pieder Jevģēnijam Klenderam. "M&M Land" savukārt pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajai kompānijai "Latvia Estates S.A.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!