Foto: Publicitātes foto

SIA "Piejūra", kas atrodas Liepājas novada Nīcas pagastā, šajā un iepriekšējā gadā ražotnes modernizēšanā un paplašināšanā ir ieguldījusi 5 200 000 eiro, portālu "Delfi" informē uzņēmuma Tirdzniecības un mārketinga vadītājs Māris Daude.

Uzņēmums šogad uzsācis sadarbību ar 15 jaunām valstīm, uz kurām tiek eksportēti "Piejūras" ražotie šprotu un mencu aknu konservi.

Pērn uzņēmuma eksports veidoja 97% no kopējā apgrozījuma un visa saražotā produkcija tika eksportēta uz Krieviju. Pieaugot ražošanas jaudām, uzņēmums šī gada laikā ir uzsācis eksportu uz 15 jaunām valstīm -Lietuvu, Igauniju, Poliju, Vāciju, Angliju, Slovākiju, Čehiju, Itāliju, Grieķiju, Azerbaidžānu, ASV, Kanādu, Bulgāriju, Moldovu un Ukrainu.

Eksports uz Krieviju šobrīd veido aptuveni 60% no uzņēmuma saražotās produkcijas, bet atlikušie 40% tiek eksportēti uz jaunajām sadarbības valstīm.

"Pateicoties ražotnes modernizācijai, kas tiks pabeigta 2014.gada vasarā, jau šobrīd spējam saražot divas ar pusi reizes vairāk produkcijas kā līdz šim. Tāpēc aktīvi strādājam un meklējam jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus gan NVS valstīs, gan Eiropā. Šobrīd neredzam pamatu bažām, ka Ukrainas krīze varētu būtiski ietekmēt mūsu uzņēmuma pārdošanas apjomus. Mūsu eksports uz Krieviju šogad nav būtiski samazinājies," skaidro Daude.

Pagājušajā gadā kompānija radīja jaunu zīmolu Eiropas tirgum "Amberfish", un plāno palielināt piedāvāto produktu klāstu ar vairāk nekā 60 dažādiem zivju pārstrādes produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!