Foto: LETA
Patlaban Nīderlandes investori "BGF.BV", kas rudenī pauda gatavību iegādāties saplākšņa ražotāja AS "Latvijas Finieris" akcijas, jau veic konkrētas sarunas par akciju pārdošanu ar aptuveni 5%-10% no kompānijas akcionāriem.

Kā sacīja "BGF.BV" pārstāvju Latvijā, sabiedrisko attiecību kompānijas "AD-omnia", valdes locekle Ieva Kustova, Nīderlandes kompānija patlaban ir iedalījusi "Latvijas Finiera" akcionārus trīs grupās: tajos, kuri savas akcijas nepārdos, tajos, kuri šādu iespēju apsver, un tajos, ar kuriem jau gandrīz noslēgts darījums.

"Šai investoru interesei pilnīgi noteikti nav atmests ar roku, taču pagaidām konkrētu līgumu nav," sacīja Kustova.

Vienlaikus viņa piebilda, ka, ņemot vērā pasaules ekonomisko situāciju un tās sagaidāmo ietekmi uz kokapstrādes nozari, "BGF.BV" nākamgad plāno samazināt piedāvāto akciju cenu. Patlaban pirmajām simts akcijām ar balss tiesībām noteiktā piedāvājuma cena ir 15 000 latu.

"Latvijas Finiera" padomes biroja vadītāja Jolanta Medne "Nozare.lv" pastāstīja, ka Nīderlandes pārstāvji kopš savas publiskās ofertes nav sazinājušās ar uzņēmuma vadību.

Savukārt kompānijas akcionārs un savulaik arī akcionāru apvienības izveidojušais Armands Apfelbaums norādīja, ka kopš augusta sākotnējā piedāvājuma, kad ar viņu sazinājies nīderlandiešu pārstāvis, advokāts Artis Dāvidnieks, nekāda tālāka komunikācija nav notikusi.

Apfelbaums akcentē, ka viņam nav informācijas par citiem akcionāriem, kuri būtu pauduši gatavību pārdot savas akcijas. "Savas personīgās akcijas ar 1,5 koeficientu negribu pārdot. Labāk piepērku klāt - akcijas ir krietni vairāk vērtas," pārliecināts ir Apfelbaums.

Ņemot vērā, ka "Latvijas Finieris" ir slēgta akciju sabiedrība, potenciālajam akciju pircējam jārunā ar uzņēmuma vadību, lai varētu tās iegūt īpašumā, jo kā aizsardzības mehānisms darbojas pirmpirkuma tiesības, kas, kādam no akcionāriem lemjot par labu akciju pārdošanai, pienāktos pārējiem - tostarp valsts AS "Latvijas Valsts meži".

Asociācijas "Latvijas Koks" izpilddirektors Andris Plezers pauda pārliecību, ka aiz Nīderlandes kompānijas "BGF.BV", kas izrādījusi interesi iegādāties "Latvijas Finiera" akcijas, patiesībā slēpjas pērn identiskā nolūkā sakāvi piedzīvojušais Krievijas konkurējošais uzņēmums "Sveza".

Jau ziņots, ka pēc raidījuma "Nekā personīga" veiktās izpētes atklājās, ka investori paslēpušies aiz ofšoru ķēdes. Nīderlandē reģistrētā uzņēmuma "BGF B.V." īpašnieki paslēpušies tradicionālās ofšoru valstīs. "BGF B.V." īpašnieks reģistrēts Maltā ("Opal Bridge Limited"), Maltas ofšors pieder divām Britu Virdžīnu salās reģistrētām firmām - "Hodra enterprises Limited" un "Nalhoni investment LTD". Tās dibinātājs ir vēl kāds cits Britu Virdžīnu trasta fonds "Trident Trust Company Limited", vēstīja raidījums.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Latvijas Finieris" ar uzņēmuma vērtību 95,38 miljoni latu ierindojas 21.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!