Foto: Publicitātes foto

No Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) izstāsies arī "IKI" veikalu apsaimniekotājs "Palink", apliecināja "Palink" rīkotājdirektore Dace Zundure. Tādējādi tas ir jau trešais lielais mazumtirgotājs, kas paziņojis par aiziešanu no asociācijas.

Zundure sacīja, ka "Palink" otrdien ir sagatavojis un nosūtījis oficiālu vēstuli LTA, kurā paziņo par izstāšanos no asociācijas. "Šāds lēmums pieņemts, jo LTA publiski paustais viedoklis par PVN samazināšanu ir neskaidrs un neatbilst mūsu uzņēmuma politikai. "Palink" iestājas par maksimāli godīgiem un skaidriem tirdzniecības principiem, tāpēc arī no mūsu puses seko šāda rīcība," viņa paskaidroja.

"Palink" rīkotājdirektore uzsvēra, ka izstāšanās no LTA nekādā veidā neietekmēs uzņēmuma turpmāko darbību, jo "Palink" kā Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas biedrs turpinās iestāties par sakārtotu nozari un atbalstīs asociācijas virzītos godīgas komercprakses principus.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā par izstāšanos no LTA paziņoja mazumtirgotājs "Rimi Latvia", savukārt šonedēļ – "Maxima Latvija". Uzņēmumi pauda neapmierinātību ar LTA publiski pausto informāciju par it kā gaidāmo cenu pieaugumu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanas dēļ.

LTA prezidents Henriks Danusēvičs iepriekš noliedza izskanējušo informāciju par it kā gaidāmo cenu pieaugumu PVN likmes samazināšanas dēļ. "Tirgotāju asociācija iepriekš paziņojumā norādīja uz PVN likmes maiņas dārdzību, paskaidrojot, ka tas tirgotājiem kopā izmaksās apmēram 8,73 miljonus latu. Ja kāds no šā izteikuma vēlējies veidot jaunu politiku, tā jau ir cita lieta," sašutumu pauda LTA prezidents.

LTA ir nodibināta 1994.gadā, un pašlaik tajā brīvprātīgi apvienojušies vairāk nekā 600 uzņēmēju, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu. LTA ir izveidojusi tirdzniecības pārstāvniecības četrās Austrumu un Vidusāzijas valstīs, no kurām lielākā ir Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!