Foto: LETA
Darbu sācis jaunais noliktavu komplekss Dreiliņos "Balt Cargo Solutions", kas papildina jau 2008.gadā atklāto kompleksu "Jaunbūmaņi" un ir viens no lielākajiem attīstības projektiem A klases noliktavu segmentā pēdējos trīs gados, informē SIA "Balt Cargo Solutions".

Noliktavu komplekss atrodas blakus stratēģiski svarīgam transporta mezglam Rīga-Dreiliņi, un tā kopējā platība ir 25 000 kvadrātmetru.

"ABLV Bank" finansējums 6,5 miljonu eiro apmērā projekta izbūves laikā nodrošināja attīstītājam vajadzīgo likviditāti, ņemot vērā, ka jau projektēšanas un celtniecības posmā tika nodrošināta noliktavu kompleksa 100% aizpildīšana ar enkurnomniekiem.

No kopējās jaunās noliktavu kompleksa platības 12 000 kvadrātmetru izmantos vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā AS "Latvijas balzams", bet pārējos 13 000 kvadrātmetru - Igaunijas loģistikas uzņēmums SIA "VIA 3L". Noliktavu kompleksa celtniecība tika iesākta 2013.gada janvārī, bet noslēgta šī gada augustā. Projektu izstrādāja un būvniecību veica SIA "Izoterms".

"Projektā bija nepieciešama komunikācijas tīklu izbūve, kas dos tālākās iespējas plānot un attīstīt nākotnes projektus. Tika iegūta pieredze būvniecībā un tādu komunikāciju piegādē, kādas mēs iepriekš nebijām izmantojuši. Šis konkrētais projekts tika projektēts un būvēts praktiski un racionāli, ņemot vērā daudzās klientu prasības. Varējām atrast risinājumu virknei sarežģītu uzdevumu, lai apmierinātu klientu vēlmes," norāda "Balt Cargo Solutions" un "Izoterms" valdes priekšsēdētājs Valērijs Kļimovs.

"Atbalstot noliktavu kompleksa "Jaunbūmaņi" paplašināšanu Dreiliņos, esam palielinājuši bankas finansējuma ekspozīciju A klases noliktavu segmentā līdz 68 000 kvadrātmetriem. Tādējādi "ABLV Bank" diversificē savu komercīpašuma finansēšanas portfeli un nostiprina savu kreditēšanas specializāciju Latvijas tirgū. Investīcijas ar loģistiku saistītos pakalpojumos ir īpaši nozīmīgas, jo loģistikas nozarei Latvijā ir ilgtermiņa perspektīvas. Šādas investīcijas nes atdevi gan konkrētiem uzņēmējiem, gan valsts ekonomikai kopumā," norāda "ABLV Bank" Projektu finansēšanas vadītājs Antons Marčenko.

""VIA 3L" 2013.gada janvārī tika apvienoti divi loģistikas uzņēmumi, un mūsu primārais mērķis bija pārcelties "zem viena jumta". Meklējumu rezultātā izvēlējāmies "Balt Cargo Solutions" jauno noliktavu - jau esam pārvākušies un turpinām veiksmīgi strādāt, izmantojot jaunās noliktavas sniegtās iespējas. Lielākas telpas un resursi dod perspektīvas piesaistīt jaunus klientus, kā arī paredzam transporta izdevumu samazināšanu pat par 20%, jo tagad visas preces atrodas vienā vietā, nevis divās, kā tas bija līdz šim," piebilst "VIA 3L Latvia" valdes priekšsēdētājs Toms Bisenieks.

Noliktavu kompleksa paplašināšana attīstīs arī Dreiliņu apkārtni, jo līdz ar uzņēmējdarbības aktivizēšanos uzlabosies arī apkārtējās teritorijas infrastruktūra, tostarp tiks attīstīts Rīgas pilsētas sabiedriskais transports uz Dreiliņiem un rekonstruēts esošais krustojums, kas dos labumu arī vietējiem iedzīvotājiem un darbiniekiem, informē "Balt Cargo Solutions".

"Balt Cargo Solutions" īpašnieki ir Izraēlas pilsonis Vadims Rinskis (74,83%) un Valērijs Kļimovs (25,17%). SIA "Balt Cargo Solutions" pērn strādāja ar 24 315 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!