Foto: Publicitātes foto
Pētījumā noskaidroti 50 labākie restorāni Latvijā un tajā par labāko atzīts restorāns "Vincents", otrajā vietā ierindojies "Bibliotēka No.1 restorāns", bet trešo vietu ieņem trīs pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", portālu "Delfi" informēja pētījuma autori.

Ceturtajā vietā ierindots restorāns "Bergs", tam seko "Kaļķu vārti", "Riviera", "Pinot", "36. līnija", "Zivju restorāns Le Dome" un "Elements". Pirmajā divdesmitniekā ierindoti arī "International SV",
"Monterosso", "Burkāns", "Neiburgs", "Gastronome", "Ostas skati", "Koya", "Elmāro (iepriekš HE's)", "Uzbekistāna" un "Caviar club".

"Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013" sarakstu noteica atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms restorānu nozares profesionāļi, gardēži un eksperti izveidoja savu individuālo labāko restorānu sarakstu un tad - katru no restorāniem izvērtēja, piešķirot punktus. Papildus tika izveidota arī neatkarīga žūrija, kura pēc restorānu apmeklējuma sniedza savu novērtējumu.

"Esam gandarīti, ka beidzot ir izdevies radīt taustāmu orientieri Latvijas restorānu kultūras pasaulē, pēc kura vadīties varēs kā Latvijas iedzīvotāji, tā ārvalstu viesi. Mēs ceram, ka "Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013" saraksts kalpos arī kā papildu dzinulis restorāniem turpināt tiekties pēc izcilības un apmierināt pat visizmalcinātākās kulinārās gaumes," norāda "Ekselence" zīmola vadītāja Ilze Blauberga.

Restorāni nevarēja sevi nominēt vai kā citādi pieteikt konkursam un vērtējot restorānus, tie netika savstarpēji salīdzināti, jo katram restorānam ir sava, unikāla būtība.

"Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013" sarakstā iekļuvuši septiņi restorāni, kas neatrodas Rīgā un projekta iniciators Normunds Norenbergs pauž cerību, ka turpmāk šī tendence tikai pieaugs: "Svarīga ir restorānu kultūras attīstība visā Latvijā, tādēļ mums jāpriecājas par katru reģionu restorānu, kurš iekļuvis labāko vidū".

Paralēli labāko restorānu sarakstam, tika izveidotas arī vairākas nominācijas, un par autentiskāko cittautu restorānu atzīts uzbeku restorāns "Uzbekistāna", "Dansukker" labākās konditorejas titulu ieguvusi "Kūkotava", savukārt "Arkolat" labākais jaunais restorāns ir "Mio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!