Noteikts aizliegums uzņēmumam "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) pārdot uzņēmumam piederošās kapitāldaļas kompānijā "Baltic Taxi", liecina "Firmas.lv" informācija.

"Baltic Taxi" komunikāciju konsultante Ligita Brodiņa skaidro, ka kompānija ir stabils uzņēmums un veiksmīgi darbojas taksometru pakalpojumu tirgū. Minētie aizliegumi neietekmē un turpmāk neietekmēšot ne "Baltic Taxi" ikdienas darbu, ne klientu apkalpošanu. Vienlaikus kompānijā atteicās no plašākiem komentāriem.

Pērn "Baltic Taxi" izdevās palielināt apgrozījumu līdz 3,9 miljoniem eiro, un tas ir par 18% vairāk nekā 2012.gadā. Peļņa sasniedza 53 902 eiro.

"Baltic Taxi" dibināts 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 522 000 eiro. "Baltic Taxi" pieder AS "Liepājas Autobusu parks" (68,12%), SIA "JS Advisory" (29,16%), SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" (1,91%) un Jānim Naglim (0,82%). "Liepājas Autobusu parka" lielākie akcionāri savukārt ir SIA "LAP1R", kurai pieder 49,49% akciju, un Liepājas pilsētas dome, kuras īpašumā ir 34,85% akciju. "LAP1R" īpašniece ir ar uzņēmēja Andra Šķēles ģimeni saistītā SIA "Inpo17".

Kā ziņots, oktobrī Rīgas apgabaltiesa līdz nākamā gada 22.janvārim atlika likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") prasības izskatīšanu pret bijušo aviokompānijas "airBaltic" akcionāri SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas", kurā lūgts par spēkā neesošu atzīt aizdevuma līgumus, saskaņā ar kuriem BAS tika aizdoti 14 miljoni latu (19,9 miljoni eiro). Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā patlaban notiek tiesvedība bijušā "airBaltic" vadītāja Bertolta Flika prasībā pret BAS valdes locekļiem, "Krājbanku", bankas maksātnespējas administratoru "KPMG Baltics" un bankas meitasuzņēmumu "Atlantijas biroji". Prasība celta par valdījuma traucējuma pārtraukšanu. Uzņēmuma pēdējais gada pārskats iesniegts 2010.gadā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!