Foto: LETA

Pārtikas uzņēmumu vadības un attīstības, pārtikas produktu tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmums "NP Foods" cepumu un šokolādes ražošanas attīstībā šogad investēs aptuveni četrus miljonus eiro (2,8 miljonus latu), par uzņēmuma attīstības plāniem portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Uzņēmumā klāsta, ka 2012. gadā tiks realizēts vērienīgākais investīciju plāns. "Tā apjoms ir ap četriem miljoniem eiro. Investīciju fokuss: jaunas tehnoloģijas šokolādes un pildītas šokolādes ražošanai, cepumu ražošanas tehnoloģiju attīstība," informē "NP Foods" jaunais valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, kurš uzņēmuma vadību uzsāka 2012. gada janvārī.

Mērķis ir sākt jaunu, inovatīvu produktu ražošanu. Tāpat uzņēmuma plānos ir stiprināt cepumu zīmolu "Selga" konkurētspēju un attīstīt tā eksporta potenciālu.

"Prognozējot, ka 2012. gadā vietējā un eksporta tirgos ekonomikas kuģi lēni dreifēs un turpinās meklēt veidus kā uzņemt apgriezienus, jāturpina ražošanas izmaksu efektivitātes pasākumi. Produktu kvalitāte ir konkurētspējas garants, tāpēc efektivitātes pasākumi jārod ražotņu savienošanas jomā," atzīst Gulbis.

Pēc viņa sacītā, patlaban "Laimas" un "Staburadzes" ražošanas līnijas atrodas kopumā četrās vietās Rīgā – Artilērijas, Miera, Sporta un Maskavas ielā. "Tagad rēķinam, cik izmaksātu ražošana, ja ražošanas līnijas pārceltu uz trim, varbūt pat divām vietām," teica Gulbis, piebilstot, ka vismaz pāris mēneši būs nepieciešami lēmuma pieņemšanai.

"NP Foods" grupas uzņēmumu vadošā prioritāte 2012.gadā noteikts eksports. Patlaban produkcija tiek eksportēta uz 25 pasaules valstīm. Esošajās eksporta valstīs - vecajās ES dalībvalstīs (Vācija, Lielbritānija), jaunajās ES dalībvalstīs (Slovākija u.c.), kā arī Krievija, ASV, Kanāda, plānots eksporta pieaugums 12% apmērā. Noslēgts līgums par eksporta sākšanu uz Brazīliju, divi distribūcijas kanāli tiek veidoti eksportam uz Ķīnu. Kopā eksporta pieaugums ārpus Baltijas plānots 24% apjomā.

Vēl "NP Foods" plānos ir investēt vairāk nekā 600 000 latu šokolādes muzeja ēkas Miera ielā 22 renovācijā un ekspozīcijas paplašināšanā.
"NP Foods" nodrošina vienotu vadību un attīstību AS "Laima", AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes konditoreja", kā arī SIA "Saldumu tirdzniecība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!