Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Gulbenes filiālē līdz šā gada 27.aprīlim reģistrējušās jau 36 Gulbenes šūšanas uzņēmuma "Nienhaus & Lotz Lettland" bijušās darbinieces, aģentūru BNS informēja NVA.

"Nienhaus&Lotz Lettland" NVA nav iesniedzis paziņojumu par kolektīvo atlaišanu, tomēr līdz šim NVA Gulbenes filiālē bezdarbnieka statusu jau paspējušas iegūt 36 uzņēmuma bijušās darbinieces. Viņām ieplānotas karjeras konsultācijas un konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi - ņemot vērā individuālās vēlmes un nepieciešamību, pieteikta neformālās izglītības programmu apguve un profesionālā apmācība, pārkvalifikācija vai kvalifikācijas paaugstināšana. Tāpat NVA speciālisti bijušās kompānijas darbinieces informē par vakancēm, kas reģistrētas gan NVA Gulbenes filiālē, gan citu tuvāko NVA filiāļu teritorijās.

NVA Gulbenes filiāle šā gada 3.maijā informēs šūšanas uzņēmuma "Nienhaus & Lotz Lettland" darbiniekus par valsts atbalsta iespējām bezdarba gadījumā. Tikšanās laikā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) un Valsts darba inspekcijas (VDI) speciālisti skaidros, kas jādara un kur jāvēršas, ja zaudēts darbs, kā reģistrēties bezdarbnieka statusa saņemšanai, kādi dokumenti nepieciešami, kādus pakalpojumus NVA piedāvā bezdarbniekiem un darba meklētājiem. VDI pārstāvji konsultēs par darba tiesiskajiem jautājumiem, bet VSAA - par bezdarbnieka pabalsta saņemšanas iespējām un nosacījumiem.

Savukārt jau piektdien Gulbeni apmeklēs NVA direktore Inese Kalvāne un NVA direktores vietniece Evita Simsone, lai kopā ar Gulbenes novada pašvaldības vadītājiem apspriestu situāciju, kas radusies saistībā ar darbinieku atlaišanu "Nienhaus & Lotz Lettland", un rīcību atbalsta sniegšanā cilvēkiem, kas zaudē darbu.

"Nienhaus&Lotz Lettland" ir apģērbu šūšanas uzņēmums, kurs dibināts 1993.gadā, liecina informācija "Lursoft" datubāzē. Kompānijas pamatkapitāls ir 37,8 tūkstoši eiro un tā apgrozījumus 2014.gadā bija 1,116 miljoni eiro, savukārt peļņa - 4,4 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!