Foto: LETA

Zāļu ražotājs "Olainfarm" iegādājies 24% Baltkrievijas uzņēmuma "NPK Biotest" akciju un tuvākajā laikā plāno slēgt līgumu par vēl 46% akciju iegādi, palielinot līdzdalību līdz 70%, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Olainfarm" par 70% "NPK Biotest" akciju samaksās kopumā 2,6 miljonus eiro.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, līdz ar līdzdalības iegūšanu "NPK Biotest" kapitālā "Olainfarm" varēs atsevišķus ražošanas procesus veikt uzņēmumā Baltkrievijā.

"Plānojam, ka "NPK Biotest" būs ne vien ražošanas platforma, kas palīdzēs atvieglot "Olainfarm" un tās meitaskompāniju darbu Baltkrievijā, bet arī papildinās koncerna produktu portfeli ar zāļu tējām un to maisījumiem," sacīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

"NPK Biotest" ir viens no pirmajiem privātajiem farmācijas uzņēmumiem Baltkrievijā. To 1990. gadā Grodņā izveidoja grupa Baltkrievijas Zinātņu akadēmijas darbinieku. "NPK Biotest" izstrādā un ražo dabiskas izcelsmes ārstniecības līdzekļus un uztura bagātinātājus. Tā produktu portfelī ir vairāk nekā 100 zāļu tēju, to maisījumu un ārstniecības augu pulveru. "NPK Biotest" pieder četras aptiekas Grodņā. Uzņēmuma apgrozījums 2015. gadā bija 2,7 miljoni eiro.

"Olainfarm' koncernā ietilpst Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols", aptieku tīkls "Latvijas Aptieka", elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs "Tonus Elast" un arī ekokosmētikas ražotājs "Kiwi Cosmetics".

Vēstīts, ka 2015. gadā "Olainfarm" strādāja ar 84,746 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 3,8% vairāk nekā 2014. gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 27,5% un bija 14,566 miljoni eiro, savukārt "Olainfarm" koncerns pērn strādāja ar 97,392 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk, bet grupas peļņa pieauga par 25% un bija 15,289 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju –, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!