Foto: DELFI

AS "Olainfarm" parakstījis līgumu par eko kosmētikas ražotāja SIA "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāla daļu iegādi, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Darījums, kā skaidro kompānijas pārstāvji, ļaus abiem uzņēmumiem paplašināt ražošanas virzienus, optimizēt ražošanu, kā arī apgūt un nostiprināties arvien jaunos tirgos.

AS "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš sarunā ar portālu "Delfi" skaidroja, ka abas kompānijas pagaidām vienojušās darījuma vērtību nepubliskot.

Uzņēmumā turpinās strādāt līdzšinējā vadības komanda – Agate Jurkovska-Kanča, Elīna Iltnere-Kārkla un Solveiga Zvejniece. Pēc provizoriskajiem datiem SIA "Kiwi Cosmetics" apgrozījums pērn bija 123 000 eiro.

Latvijas tirgū tiek realizēti 30% produkcijas, kamēr 70% nonāk eksporta valstīs - Austrijā, Bulgārijā, Dānijā, Čehijā, Igaunijā, Itālijā, Japānā, Lietuvā, Norvēģijā, Polijā, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Vācijā un Zviedrijā.

AS "Olainfarm" koncerns sastāv no mātes uzņēmuma AS "Olainfarm" un farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Latvijas Aptieka". AS "Olainfarm" pieder arī 96,69% kapitāla daļas lielākajā Latvijas uztura bagātinātāju ražotājā SIA "Silvanols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!