Foto: Publicitātes attēli
Trešdien, 2016. gada 9. novembrī, tika parakstīts līgums starp AS "Olainfarm" un SIA "Klīnika DiaMed" līdzīpašniekiem komandītsabiedrību "Otrais Eko fonds", Kārli Kupču un Tomu Baumani par privātās ārstniecības iestādes SIA "Klīnika DiaMed" 100% kapitāla daļu iegādi.

Atbilstoši līguma konfidencialitātes noteikumiem darījuma summa netiek izpausta, portāls "Delfi" uzzināja kompānijā "Olainfarm".

Tuvākajās dienās darījums tiks reģistrēts Uzņēmumu reģistrā. SIA "Klīnika DiaMed" turpinās strādāt līdzšinējās direktores Lienes Cipules vadībā.

""Klīnika DiaMed" iegāde ir pirmais "Olainfarm" solis veselības aprūpes pakalpojumu jomā. Līdz ar to mēs koncernā nodrošinām ne tikai kvalitatīvus medikamentus, ar kuriem cilvēkiem ārstēties, kad jau skārusi slimība, bet arī produktus un pakalpojumus, ar kuriem iespējams sevi pasargāt no saslimšanas. Mēs rūpējamies par cilvēku veselību visaptveroši – gan ar ārstēšanu, gan profilaksi. Tuvāko gadu laikā plānojam paplašināt "Olainfarm" veselības iestāžu skaitu Rīgā un reģionos, kuros nodrošināsim ārstēšanu, rehabilitāciju, atveseļošanos un ievadu veselīgā dzīvesveidā augstas raudzes speciālistu uzraudzībā," atzīmē "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

SIA "Klīnika DiaMed" līdzīpašnieks un medicīnas direktors Kārlis Kupčs uzsver: "Es esmu gandarīts, ka desmit gadu laikā "Klīnika DiaMed" no ieceres ar vienu magnētiskās rezonanses iekārtu kā tehnisko aprīkojumu ir izaugusi par nozīmīgu un atzinīgi vērtētu privātās ārstniecības iestādi. Mēs esam izveidojuši augsti kvalificētu komandu, kurai atveseļošanos uztic ne vien pacienti no Latvijas, bet arī ārvalstīm. Kopā ar "Olainfarm" varēsim augt straujāk, uzlabojot gan pakalpojumu klāstu, gan to pieejamību pacientiem".

""Klīnikas augstos kvalitātes standartus novērtē valsts un privātās ārstniecības iestādes, ģimenes ārstu un speciālistu prakses, kā arī lielie uzņēmumi, kas uztic savu darbinieku veselību mūsu ārstiem. Mūsu priekšrocība ir ne vien izcila ārstu komanda, bet arī tas, ka strādājam ar pacientiem katru dienu, arī sestdienās un svētdienās. Mēs esam ielikuši labu pamatu tālākai attīstībai, sevišķi prioritārajos virzienos – diagnostikā, mazinvazīvajā ķirurģijā un rehabilitācijas pakalpojumos. Iekļaušanās „Olainfarm" koncernā palielinās "Klīnika "DiaMed" vadības, organizatorisko, intelektuālo un finansiālo kapacitāti turpmākai attīstībai. Sevišķi nozīmīgu darbu plānojam ieguldīt ārvalstu klientu piesaistē un veselības veicināšanas un profilakses pakalpojumu attīstīšanā," piebilst SIA "Klīnika DiaMed" direktore Liene Cipule.

"Klīnika DiaMed" ir desmit gadu pieredze ārstniecības pakalpojumu sniegšanā. Tajā pacientiem ir pieejama gan precīza vizuālā diagnostika un konsultācijas, gan ārstēšana un rehabilitācija, kas dod iespēju sniegt pilnvērtīgu palīdzību dažādu saslimšanu gadījumā.

Klīnikā tiek nodrošinātas mazinvazīvas manipulācijas asinsvadu ārstēšanai, neiroķirurģijā, onkoloģijā, plastiskajā ķirurģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā. Dienas stacionārā ārsti veic gan sarežģītus diagnostiskos izmeklējumus, gan operācijas un manipulācijas, gan konservatīvo (ne-operatīvo) ārstēšanu un rehabilitāciju. SIA "Klīnika DiaMed" konsultācijas sniedz invazīvie radiologi, neiroķirurģi, neirosonologi, neirologi, kardiologi, ortopēdi, onkologi, traumatologi, fizioterapeiti un citi speciālisti.

SIA "Klīnika DiaMed" strādā vairāk nekā 70 darbinieki. Klīnikas ārsti ir stažējušies arī Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Vācijā, Austrijā un ASV. SIA "Klīnika "DiaMed" apgrozījums pērn pārsniedza 1 miljonu eiro.

AS "Olainfarm" koncernu veido mātes uzņēmums AS „Olainfarm", farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmums SIA „Latvijas aptieka", ekokosmētikas ražotājs SIA "Kiwi Cosmetics" un elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs SIA "Tonus Elast'". AS „Olainfarm" pieder arī 96,69% kapitāla daļas lielākajā Latvijas uztura bagātinātāju ražotājā SIA „Silvanols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!