Foto: LETA

Farmācijas uzņēmuma AS "OlainFarm" koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā bija 24,3 miljoni latu, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 3,63 miljoni latu, informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Farmācijas uzņēmuma AS "OlainFarm" koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā bija 24,3 miljoni latu, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 3,63 miljoni latu, informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Līdz ar to 2013.gada pirmais pusgads apgrozījuma ziņā esot veiksmīgākais "OlainFarm" vēsturē.

"Pirmajā pusgadā "OlainFarm" ir izdevies sasniegt kārtējo realizācijas rekordu. Šo uzrāvienu plānojam noturēt un kāpināt, jo sezonalitātes ietekmē farmācijas nozarē vēsturiski otrais pusgads ir sekmīgākais. Stratēģiski turpināsim attīstīt iesāktos virzienus - ieviesīsim jaunus produktus, apgūsim un nostiprināsim mūsu medikamentu klātbūtni tirgos. Tam palīdzēs ciešāka sadarbība ar citiem ražotājiem produkcijas izplatīšanai NVS un citās valstīs. Vienlaikus paplašināsim "Latvijas aptieku" tīklu un aktīvāk iesaistīsimies medicīnisko ierīču un uztura bagātinātāju apakšsegmentā, kas "OlainFarm" ir pieejams pēc "Silvanols" akciju iegādes," stāsta Maligins.

AS "OlainFarm" peļņa pēc nodokļu nomaksas šajā laikā bija 3,63 miljoni latu. Īpaši sekmīgs un līdz ar to arī ienesīgākais uzņēmuma vēsturē ir bijis 2013.gada 2.ceturksnis, kurā koncerna peļņa sasniedza 1,68 miljonus latu, kas ir par gandrīz 30% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

2013.gada pirmajā pusgadā ir pabeigta 18 AS "OlainFarm" produktu reģistrācija 7 valstīs, kā arī uzsākti reģistrācijas procesi Turcijā un Mongolijā. Tāpat norit darbs pie vairāku jaunu zāļu formu izstrādes un tiek īstenoti Kapikor (Olvazol) injekciju formas klīniskie pētījumi.

"OlainFarm" 2013.gada maijā tiks piešķirta uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaide par atbalstāmo investīciju projekta "Jaunu produktu ieviešana ražošanā un AS "OlainFarm" eksportspējas palielināšana" sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem. Piemērotā UIN atlaide plānota 5,21 miljona latu apmērā.

Šī gada pirmajā pusgadā "OlainFarm" iegādājusies 70,88% trešā lielākā Latvijas farmācijas uzņēmuma SIA "Silvanols" akciju, tādējādi kļūstot par SIA "Silvanols" kontrolpaketes turētāju.

Uzņēmuma realizācijas apjomi turpināja pieaugt visos galvenajos noieta tirgos, izņemot Ukrainu, kur tā samazinājās par 63%, salīdzinot ar 2012.gada pirmo pusgadu. Tas skaidrojams ar to, ka "OlainFarm" pastiprināti nosūtīja produktus Ukrainai 2012.gada 4.ceturksnī, līdz ar ko realizācijas apjomi Ukrainā bija mazāki nekā ierasts. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2013.gada pirmajā pusgadā tika sasniegts Nīderlandē, kur realizācijas apjoms pieauga par 1982%. Kanādā tas ir gandrīz trīskāršojies, bet Baltkrievijā pieaudzis par 33%, Latvijā par 32% un Krievijā par 26%.

"OlainFarm" lielākie noieta tirgi 2013.gada pirmajā pusgadā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Lielbritānija.

"OlainFarm" koncerna apgrozījums 2013. gadā tiek plānots 59 miljoni latu, bet tīrā peļņa - 11,5 miljonu latu. Saskaņā ar neauditētajiem 2013. gada 6 mēnešu finanšu rādītājiem, gada realizācijas plāns ir izpildīts par 41%, bet gada peļņas prognoze par 32%.

AS "OlainFarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. "OlainFarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!