Foto: Publicitātes foto

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētēja amatā ievēlēts līdzšinējais uzņēmuma izpilddirektors un valdes loceklis Oļegs Grigorjevs. Jaunu valdes priekšsēdētāju "Olainfarm" padome ievēlēja tāpēc, ka šomēnes mūžībā aizgāja iepriekšējais valdes priekšsēdētājs, uzņēmuma vairākuma akcionārs Valērijs Maligins.

"Olainfarm" padome iecēla "Olainfarm" valdes locekļa amatā Raimondu Terentjevu, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai.

Padomes lēmums par izmaiņām valdē stāsies spēkā ar brīdi, kad Uzņēmumu reģistra komercreģistrā tiks izdarīts ieraksts par izmaiņām "Olainfarm" valdes sastāvā.

Grigorjevs ir "Olainfarm" izpilddirektors un valdes loceklis ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ķīmijas un farmācijas nozarē. Grigorjevs pievienojās "Olainfarm" 2001. gadā. Pirms tam strādājis SIA "Grif" (no 2000. līdz 2001. gadam) un SIA "Aroma" (no 1996. līdz 2000. gadam). Grigorjevs ieguvis ekonomista diplomu Maskavas sakaru un informātikas tehniskajā universitātē. Viņam pieder 1000 "Olainfarm" akcijas.

Terentjevs ir "Olainfarm" Kvalitātes vadības departamenta direktors ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ķīmijas un farmācijas nozarē. Terentjevs pievienojās "Olainfarm" 2011. gadā no Latvijas Organiskās sintēzes institūta, kur pildīja pētnieka pienākumus. Terentjevs ir ieguvis dabaszinātņu bakalaura un maģistra grādus ķīmijā Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē. Viņam nepieder "Olainfarm" akcijas.

"Olainfarm" pastāvīgi augusi un attīstījusies - pēdējos gados ziņots par rekordlieliem apgrozījuma rādītājiem, ieguldīts gan zāļu ražošanas pilnveidošanā, gan iegādāti jauni uzņēmumi.

Šogad desmit mēnešos provizoriskais konsolidētais realizācijas apjoms sasniedza 95,11 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā pērn atbilstošā laikaposmā. Uzņēmuma šī gada darbības plāns paredz, ka 2017. gada konsolidētais apgrozījums būs 127 miljoni eiro.

"Olainfarm" akcijas iekļautas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!