Foto: LETA
Pieprasījums pēc sūtījumiem uz Eiropu, izmantojot loģistikas uzņēmuma "Omniva" pakomātus, paliek arvien populārāks, katru mēnesi sūtījumu segmentā uz Eiropu redzams pieaugums 20-30% apmērā, informēja uzņēmumā.

Īpaši populāri galamērķi ir valstis, kurās dzīvo daudz latviešu, piemēram, Lielbritānija, kā arī Vācija un Zviedrija.

Kā skaidro uzņēmumā, kopš 2014.gada oktobra "Omniva" piedāvā sūtījumus no pakomātiem veikt ne tikai Baltijas, bet arī Eiropas mērogā. Ikviena privātpersona var ievietot paku sev tuvākajā pakomātā no kopumā 46 pieejamiem Latvijā, un kurjers to piegādās uz vajadzīgo adresi kādā no 23 piedāvātajām Eiropas valstīm. Piemēram, desmit kilogramu "S" izmēra sūtījums no "Omniva" pakomāta Latvijā uz jebkuru adresi Lielbritānijā maksās 17,49 eiro ar piegādi piecu līdz sešu darba dienu laikā, savukārt 20 kilogramu "M" izmēra sūtījums uz Vāciju maksās 18,99 eiro ar piegādi četru līdz piecu darba dienu laikā.

Kā ziņots, jūnijā SIA "Post24" un tā mātesuzņēmums "Eesti Post" paziņoja, ka kompāniju jaunais starptautiskais nosaukums būs "Omniva", un tas tiks lietots uzņēmuma darbības un loģistikas risinājumu pakalpojumu virzīšanai visā Baltijas tirgū, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Igaunijas pasta un loģistikas uzņēmums "Eesti Post" pērnā gada pirmajos deviņos mēnešos strādāja ar 39,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā. Pirmos deviņus mēnešus "Eesti Post" noslēdza ar 1,3 miljonu eiro tīro peļņu.

Igaunijas pasta koncernā iekļauts mātesuzņēmums "Eesti Post" un tā meitasuzņēmumi "Eesti E-arvete Keskus" Igaunijā, "EP-24" un "Unipakas" Lietuvā, kā arī "Post24" Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!