Foto: F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), pārbaudot dzeramā ūdens "Aqua Riga" ražošanu, tirdzniecību un transportēšanu, ir atklājis, ka šī ūdens ražošanā iesaistītie uzņēmumi ir pieļāvuši neatbilstības, kas novedušas pie tā, ka tirdzniecībā nonācis kvalitātes prasībām neatbilstošs produkts, informēja Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Pārbaude veikta, balstoties uz Rīgas domes deputāta Valda Gavara iesniegumu, kurā deputāts lūdza noskaidrot, kā tirdzniecībā Rīgā veikalā "Maxima", Ulmaņa gatvē 88a, ir nonākušas dzeramā ūdens pudeles ar tumšas krāsas duļķēm un nogulsnēm.

Ņemot vērā PVD atklātos pārkāpumus, Gavars ir iesniedzis deputāta pieprasījumu Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā izskatīt jautājumu, kā uzņēmumā "Aqua Riga" ir novērsti PVD atklātie pārkāpumi. Komitejas sēdē ir aicināti piedalīties arī domes Īpašuma departamenta, "Rīgas ūdens" un "Aqua Riga" vadības pārstāvji.

PVD atbildē deputātam ir teikts, ka pārbaužu laikā tika pētīti ūdens ieguves, apstrādes un transportēšanas apstākļi, kā arī kvalitātes, nekaitīguma un uzglabāšanas nosacījumu ievērošana. Par ūdens ieguvi un Zaķumuižas urbuma apsaimniekošanu atbild pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens", teikts atbildes vēstulē. Dzeramā ūdens "Aqua Riga" ražošanas procesā ir iesaistīti vairāki uzņēmumi, un tas palielinot risku ietekmēt galaprodukta kvalitāti un nekaitīgumu, pieļaujot kļūdu kādā no ražošanas posmiem.

"Jācer, ka turpmāk "Aqua Riga" dzeramā ūdens kvalitāte tiks rūpīgāk pārbaudīta. Tomēr svarīgi ir ne tikai cerēt, bet arī novērtēt amatpersonu atbildību," uzsver Gavars.

Kā ziņots, iepriekš iecere pašvaldībai nodarboties ar dzeramā ūdens ražošanu un tirgošanu ir izpelnījusies kritiku no nozares uzņēmumiem, Konkurences padomes un Ekonomikas ministrijas par iespējamo vienlīdzīgas konkurences kropļošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!