Foto: LETA

Līdz ar otrā bistro atklāšanu Tallinas tirdzniecības centrā "Ülemiste" par teju 55% ir pieaudzis ēdināšanas kompānijas AS "Lido" apgrozījums Igaunijas tirgū, salīdzinot šī gada pirmos desmit mēnešus ar to pašu periodu pērn, stāsta "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Tāpat šogad Igaunijā ir izdevies audzēt arī klientu skaitu - šī gada desmit mēnešos Igaunijā "Lido" ir apkalpojis par gandrīz 40% vairāk klientu nekā desmitos mēnešos pērn, atzīmē Auziņa.

Vērtējot šogad būtiskākos biznesu ietekmējošos faktorus Latvijā, Auziņa norāda, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarē valda spēcīga konkurence - tiek atvērtas aizvien jaunas kafejnīcas un restorāni, pašreizējie uzņēmumi attīstās, tirgū ienāk arī jauni starptautiskie spēlētāji. Vienlaikus iedzīvotāju skaits Latvijā nepieaug, kā arī ir ļoti jūtams tūristu skaita samazinājums, it īpaši no austrumu kaimiņvalstīm. Lai to kompensētu, "Lido" plāno veicināt citu valstu tūristu piesaisti.

Auziņa informē, ka tuvāko divu gadu laikā "Lido" plāno īstenot vairākus jaunus projektus Latvijā, Igaunijā un arī Vācijā.

Jau vēstīts, ka "Lido" pirmais bistro Tallinā atvērts 2009.gadā, bet otrs - šī gada martā. Tāpat vēstīts, ka nākamā gada pavasarī "Lido" plāno sākt darbību Vācijas tirgū.

Kā ziņots, pērn ēdināšanas kompānijas "Lido" apgrozījums audzis par 17% un, noslēdzot pārskata gadu, sasniedza 33,16 miljonus eiro, taču uzņēmums pērn cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. Zaudējumi ir saistīti ar nekustamo īpašumu vērtības samazinājuma atzīšanu 2014.gadā, bet tie neietekmē uzņēmuma pamatdarbību, aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmumā.

AS "Lido" struktūrā ir Rīgā strādājoši deviņi bistro, divi "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja, veikals un veikals-kafejnīca "Ķirsons" Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem "Lido" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!