Foto: DELFI

Veikalu tīkla "IKI" apsaimniekotājs "Palink" nākotnē plāno izveidot loģistikas centru Latvijā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja "Palink" rīkotājdirektors Roberts Ziminskis (Robert Ziminski).

"Mums ir šādi plāni nākotnei," viņš sacīja un atzina, ka galvenais iemesls loģistikas centra izveidei nav piegāžu attālums, bet gan atšķirības nodokļos. "Te nav lielu problēmu, vai prece ir jānogādā uz Lietuvu vai Latviju. Attālums starp Ventspili un Daugavpili ir daudz lielāks nekā no Rīgas līdz Panevēžu. Tādēļ tam nav lielas nozīmes. Tomēr atšķirība ir nodokļos, un te mēs runājam par alkoholu, tabaku un pārējām precēm, kas tiek apliktas ar akcīzes nodokli," pastāstīja Ziminskis.

Viņš atturējās komentēt, kad loģistikas centru Latvijā varētu izveidot. "To es pagaidām niansēs nevaru komentēt, bet mums šādi plāni ir," teica Zeminiskis.

"Palink" ir trešais lielākais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā. Patlaban Rīgā un Latvijas reģionos darbojas 51 "IKI" veikals. Latvijas uzņēmuma "Palink" vienīgā īpašniece ir Lietuvas kompānija "Palink", kas savukārt pieder Eiropas mazumtirgotāju aliansei "Coopernic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!