Komercīpašumu attīstītājs Centrālajā, Austrumeiropā un Indijā "Plaza Centers N.V." pārdevis sev piederošos 50% daļu tirdzniecības centrā "Riga Plaza", liecina uzņēmuma paziņojums.

Pircējs ir kāds starptautisks investīciju fonds un darījuma apmērs ir 93,4 miljoni eiro.

"Plaza Centers N.V." informē, ka tirdzniecības centrā izīrējamās platības sasniedz 50 000 kvadrātmetru. Tas ir otrs lielākais iepirkšanās un izklaides centrs, ko attīstījis šis uzņēmums.

55 miljoni eiro no aizdevuma summas tiks ieguldīti bankas aizdevuma atmaksā, bet 75% no atlikušās summas saņems "Plaza Centers N.V." vērtspapīru turētāji.

"Plaza Centers" izpilddirektors Dorijs Kerens pauž pārliecību, ka, neraugoties uz to, ka tirdzniecības centrs tika attīstīts un atklāts finanšu krīzes laikā, "Riga Plaza" pēdējos gados piedzīvojis veiksmes stāstu.

"Plaza Centers N.V." pastarpināti pieder Izraēlas uzņēmumam "Elbit Imaging".

Kā liecina zemesgrāmatas informācija, centrs "Riga Plaza" - nekustamais īpašums Rīgā, Mūkusalas ielā 71, - pieder uzņēmumam SIA "Dīksna". Šajā uzņēmumā lielākais īpašnieks līdz šim bija Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Plaza Centers N.V." (50%). 48,6% SIA "Dīksna" daļu pieder Kiprā reģistrētajai "ATS Development Corporation (Moldova) Limited", kas ietilpst "New Century Holding" grupā, bet 1,4% - SIA "Dīksna finanses", liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

Jaunie īpašnieki datu bāzē vēl nav reģistrēti.

"Riga Plaza" līdzīpašnieka ASV investīciju grupas "New Century Holding" (NCH) vadītājs Kārlis Cerbulis aģentūrai LETA sacīja, ka pārdoti ir 100% tirdzniecības centra kapitāldaļu - savas 50% daļas pārdevis gan "Plaza Centers NV", gan arī NCH.

Cerbulis prognozēja, ka darījums pilnībā varētu tikt pabeigts jūlijā. "Patlaban nevaru atklāt pircēju, vienīgi varu pateikt, ka tas ir ļoti solīds Rietumu investīciju fonds, kurš izvēlējies Latviju kā vietu saviem ieguldījumiem," norādīja Cerbulis.

Aģentūrai LETA viņš piebilda, ka nav pilnvarots atklāt naudas plūsmu, ko rada "Riga Plaza", vienīgi norādīja, ka 2009. gadā, kad centrs tika atklāts, tajā bija aizņemti tikai 60% platību, turklāt daļa nomnieku maksāja tikai pusi nomas maksas. "Patlaban iznomātās platības ir ap 98%," uzsvēra Cerbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!