Foto: DELFI
Ceturtdien notikušajā AS "Ceļu pārvalde" padomes sēdē izvēlēts jauns valdes sastāvs, par valdes priekšsēdētāju ieceļot Jāni Zaueru-Zaulu, informēja "Ceļu pārvaldes" pārstāvis Vladimirs Novodvorskis.

Par valdes locekļiem apstiprināts arī Ivo Čerbakovs, Valērijs Petrovs, Gints Iesalnieks un Leonīds Šafīrs.

"Valdes galvenais uzdevums ir sagatavot uzņēmumu privatizācijai, kā arī strādāt pie izdevumu optimizācijas. Ļoti svarīgi ir arī turpināt uzņēmuma veiksmīgo darbību un piedalīties konkursos, palielinot apgrozījumu. Jau patlaban "Ceļu pārvalde" ir viens no spēcīgākajiem nozares uzņēmumiem, tāpēc esmu pārliecināts, ka izvirzītos mērķus izdosies veiksmīgi sasniegt," sacīja "Ceļu pārvaldes" padomes priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC).

Jau ziņots, ka Rīgas dome pagājušā gada beigās pieņēma lēmumu nodot AS "Ceļu pārvalde" privatizācijai. Uzņēmumu plāno pārdot izsolē par sešiem miljoniem latu.

Kā ziņots, divus mēnešus pēc tam, kad no amata atkāpušies uzņēmuma vadītāji, 2011.gada 15.decembrī AS "Ceļu pārvalde" akcionāri ievēlēja jaunu padomi un samazināja padomes locekļu atalgojumu.

Jauna uzņēmuma padome ievēlēta, jo iepriekšējie padomes locekļi Sergejs Zaļetajevs (SC) un Dainis Turlais iesnieguši iesniegumus par padomes locekļu amata atstāšanu.

Jaunā padome ievēlēta uz trīs gadiem, tās sastāvā ir Jerošenko, Mihails Gavrilovs (LPP/LC), kā arī līdzšinējie padomes locekļi Igors Kuzmuks (SC), Raimonds Timma (LPP/LC) un Igors Solovjovs (SC).

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 11.oktobrī veica kratīšanu "Ceļu pārvaldē", pēc kā sākts kriminālprocess un aizturētas četras personas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar uzņēmuma noslēgtajiem līgumiem un to izpildi. Izmeklēšanā noskaidrots, ka ar vairāku personu starpniecību uzņēmumā nodots 10 500 latu kukulis, lai panāktu līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs.

AS "Ceļu pārvalde" dibināta 1994.gadā, pārveidojot pašvaldības uzņēmumu, tā nodarbojas ar ceļu būvēšanu. "Ceļu pārvaldes" kontrolpakete pieder Rīgas domei. Rīgas domei uzņēmumā pieder 88,73% akciju, 0,93% pieder Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, bet pārējās daļas pieder mazākuma akcionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!