Foto: DELFI
Kurzemes apgabaltiesas iecirkņa zvērināta tiesu izpildītāja Ivetta Kalugina plāno izsolīt metalurģijas uzņēmumam "KVV Liepājas metalurgam" piederošus vairākus nekustamos īpašumus, liecina paziņojumi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsolēs nekustamo īpašumu kopējā sākumcena noteikta 2,156 miljoni eiro. Izsoļu sākuma datums ir 9. maijs, bet izsoles noslēguma datums 8. jūnijs pulksten 13.

Pirmajā labprātīgajā izsolē tiesas ceļā tiks pārdots nekustamais īpašums Brīvības ielā 94C, Liepājā, kas sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 362,2 tūkstoši kvadrātmetru un uz zemes gabala esošām 20 būvēm. Izsoles sākumcena ir 713 tūkstoši eiro.

Tāpat pārdos īpašumu Brīvības ielā 92D, kas sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 108 tūkstoši kvadrātmetru un uz zemes gabala esošām 17 būvēm. Īpašuma sākumcena noteikta 550 tūkstoši eiro.

Tiks izsolīts arī īpašums Brīvības ielā 142A. Tas sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 24 tūkstoši kvadrātmetru un uz zemes gabala esošām trim nedzīvojamām ēkām. Izsoles sākumcena ir 455,8 tūkstoši eiro.

Izsolīt plānots arī īpašumu Brīvības ielā 97A, kas sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 10 tūkstoši kvadrātmetru un uz zemes gabala esošu būvi. Izsoles sākumcena ir 381,9 tūkstoši eiro.

Tāpat izsolē piedāvās iegādāties "KVV Liepājas metalurgam" piederošu īpašumu Brīvības ielā 94D, kas sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 20,9 tūkstoši kvadrātmetru un uz zemes gabala esošām piecām būvēm. Izsoles sākumcena ir 55,1 tūkstotis eiro.

Jau vēstīts, ka Ukrainas "KVV Group" pieņēma lēmumu par "KVV Liepājas metalurga" konservāciju, atlaižot arī uzņēmuma darbiniekus.

"KVV Group" vadība šādu lēmumu pieņēma, jo saglabājās ilgtermiņa negatīvie faktori, kas radīja šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem, kā arī valsts nav ieinteresēta sniegt atbalstu nozarei, skaidroja uzņēmumā.

Tāpat vēstīts, ka 2014. gada 2. oktobrī parakstīja līgumu par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!