Foto: LETA

Par AS "Attīstības finanšu institūcija" valdes priekšsēdētāju kļuvis VAS "Latvijas attīstības finanšu institūcija "Altum"" valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko.

Paņko "Attīstības finanšu institūcijas" valdes priekšsēdētāja amata reģistrēts no 6.maija, liecina informācija datubāzē "Firmas.lv".

"Attīstības finanšu institūcijas" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Valsts kases pārvaldnieka vietnieks Jānis Pone. Darbu valdē turpina aprīlī reģistrētie valdes locekļi - "Latvijas Garantiju aģentūras" direktors Ivars Golsts un "Lauku attīstības fonda" valdes loceklis Aivis Ābele.

"Attīstības finanšu institūcija" tika dibināta 2013.gada decembra beigās. "Attīstības finanšu institūcijas" restrukturizāciju iecerēts pabeigt šī gada laikā. Restrukturizācijas procesa laikā plānots apvienot "Latvijas attīstības finanšu institūciju "Altum"", "Latvijas Garantiju aģentūru" un "Lauku attīstības fondu".

"Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ir kādreizējā VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka", kas no šā gada sākuma attiecās no bankas licences, mainīja statusu un nosaukumu.

"Attīstības finanšu institūcijas" izveide ir noteikta kā viena no šīs valdības prioritātēm. Paredzēts, ka institūcija nodrošinās plaša spektra atbalsta instrumentu klāstu, aizpildot tirgus nepilnības un tādējādi stimulējot Latvijas ekonomikas attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!