Foto: LETA
Par pārtikas uzņēmuma SIA "Nordic Food" īpašnieku kļuvis uzņēmējs Daumants Vītols, kurš akciju konrolpaketi nopircis no SIA "Nordic Industries", liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

"Nordic Food" īpašnieks kopš pagājušā gada bija SIA "Nordic Industries", kas, savukārt pieder pieder Panamā reģistrētam uzņēmumam "Caster Systems Inc.", liecina "Lursoft" informācija.

Vītols ir arī Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners" lielākais akcionārs un vienīgais valdes loceklis.

"Nordic Partners" grupa ir lielākais īpašnieks "Laimai", "Staburadzei", "Guttai", "Staburadzes konditorejai", mazumtirdzniecības veikalu tīklam "Saldumu tirdzniecība", uzņēmumiem "Margiris" Lietuvā, loģistikas pakalpojumu sniedzējam SIA "NP Logistics", industriālajiem parkiem - SIA "NP Jelgavas biznesa parks", SIA "Nordic Industrial Park", SIA "Nordic Technology Park", SIA "NP Business Centre", kā arī citās saistītajās uzņēmējsabiedrībās.

Kopējā "Nordic Partners" aktīvu vērtība veido 1,1 miljardu eiro (773,1 miljonu latu). Kompānijas galvenā darbības joma ir nekustamie īpašumi un pārtikas ražošana, kā arī ostu pakalpojumu sniegšana, privātā aviācija, koka izstrādājumu un zivju un gaļas izstrādājumu ražošana. Kompānijas kopējais nekustamā īpašuma portfelis ir vairāk nekā 600 000 kvadrātmetru īpašuma ar jumta segumu. "Nordic Partners" pieder uzņēmumi Islandē, Lietuvā, Igaunijā, Latvijā, Polijā un Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!