Foto: F64
Iekārotākais darba devējs Latvijā pagājušajā gadā bija Latvijas lidsabiedrība "airBaltic", secināts personāla atlases kompānijas "WorkingDay Latvia" veiktajā pētījumā.

Otro un trešo vietu ieņem attiecīgi mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons" un Latvijas energoapgādes kompānija "Latvenergo".

Ceturtajā vietā ierindojies Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs "Lattelecom", savukārt piektajā vietā - "Swedbank". Par sesto 2010.gadā iekārojamāko darba devēju pētījumā atzīta starptautiskā lidosta "Rīga". Tai seko Latvijas Banka, Latvijas mežu apsaimniekotājs "Latvijas Valsts meži", alus darītava "Aldaris" un "SEB banka", kas noslēdz pirmo desmitu.

2010.gada iekārotāko darba devēju saraksts, salīdzinot ar 2009.gadu, nav būtiski mainījies. "Kad lielākās ekonomikas grūtības ir aiz muguras un uzņēmumi ir veikuši darbaspēka optimizēšanas pasākumus, vairs nav kam tik būtiski ietekmēt uzņēmuma reputāciju darba tirgū, kā tas bija vēl pirms gada," atzina "WorkingDay Latvia" speciālisti, norādot, ka, pēc darba ņēmēju vērtējuma, nostabilizējusies darba devēju reputācija finanšu sektorā - apstājies straujais kritiens, un atsevišķi darba devēji sarakstā pat ir pakāpušies.

Pētījumā arī secināts, ka, neraugoties uz grūtajiem finansiālajiem apstākļiem uzņēmumos, pērn salīdzinājumā ar 2009.gadu turpināja kristies iedzīvotāju skaits, kuri saņem algu aploksnē. Līdzīgā pētījumā 2008.gadā 13,1% respondentu norādīja, ka saņem daļu vai visu algu aploksnē, 2009.gadā - vairs tikai 11,8%, bet 2010.gadā kopumā 10% respondentu izvēlējās atbildes variantu "visa vai daļa algas tiek izmaksāta aploksnē".

Arī aizkavētu atalgojuma izmaksu gadījumu īpatsvars, salīdzinot ar iepriekšējo gadu rādītājiem, pērn ir samazinājies - ja 2008 gadā tas bija 6,9%, 2009.gadā - 9,2%, tad 2010.gadā šis skaitlis jau bija krities uz 6%, liecina pētījuma dati.

"WorkingDay Latvia" pētījums "Iekārotākais darba devējs 2010" tika veikts interneta vidē 2010.gada novembrī un decembrī. Tajā piedalījās 4477 respondenti. Šāds pētījums Latvijā norisinās ceturto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!