Foto: LETA

Šogad Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2012" Eksporta čempiona titulu ieguva bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājs SIA "Mikrotīkls".

Pērn šis tituls tika AS "Valmieras Stikla šķiedra".

Kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā uzvarēja SIA "GroGlass", otrā vieta tika SIA "Lauma Fabrics", bet trešā vieta - SIA "Arčers". Šajā kategorijā atzinības raksti tika SIA "Brabantia Latvia", SIA "Jelgavas Tipogrāfija", SIA "Papīrfabrika "Līgatne"" un SIA "Tenachem".

Kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā uzvarēja SIA "Zabbix", otrā vieta tika SIA "Pure Chocolate", trešā vieta - SIA "Aloja-Starkelsen", bet atzinība izteikta SIA "NPK Terminālis".

Kategorijā "Inovatīvākais produkts" uzvarēja SIA "Tilde" ar mašīntulkošanas tehnoloģiju "LetsMT", otro vietu ieguva AS "Spodrība" ar ekoloģisku sadzīves ķīmijas produktu līniju "Eco Seal for Nature", bet trešo vietu - SIA "Madara Cosmetics" ar pretnovecošanās kosmētikas produktu līniju "Time Miracle". Atzinība tika SIA "Bogema Lingerie" ražotajam produktam - krūšturis barojošām māmiņām.

Savukārt kategorijā "Importa aizstājējprodukts" uzvarēja AS "Dobeles dzirnavnieks" ar pastu "Presto", otro vietu ieguva SIA "Evopipes" ar plastmasas caurulēm ārējās inženierkomunikāciju infrastruktūras būvniecībai un elektroinstalācijai, trešo vietu - AS "Smiltenes piens" ar sūkalu olbaltumvielu koncentrātu "Piena spēks". Atzinība tika SIA "iMedia" par e-pasta mārketinga servisu "Mailigen", AS "Latfood" ar čipsiem, sāļajām un saldajām uzkodām, kā arī SIA "Liko-R" ar briļļu lēcām.

Kategorijā "Rūpnieciskais dizains" uzvarēja SIA "Rīgas Krēslu Fabrika" ar ķeblīti "Bloom", otro vietu ieguva SIA "A.Dew" ar "Hugu" lāci, bet trešo - SIA "Daiļrade koks" ar mājas biroja mēbelēm "Elf".

Katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos - tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālos darījumu braucienos. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņēma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem.

Visiem laureātiem tika piešķirta iespēja izmantot konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2012" laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos. Informācija par visiem konkursa dalībniekiem tiks ievietota LIAA mājaslapā ar tiešsaisti uz uzņēmuma mājaslapu.

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" norisinājās jau astoto gadu pēc kārtas, un tā mērķis ir sekmēt Latvijas komersantu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos, veicināt produktu eksporta apjoma un kvalitātes pieaugumu, produktu ar augstu pievienoto vērtību radīšanu, kā arī sekmēt inovāciju, izvērtējot komersantu rezultātus un atzinīgi novērtējot sekmīgākos komersantus un to produktus.

Šogad konkursā kopumā tika iesniegti 114 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā, pārstāvot galvenās eksporta nozares - kokapstrādi un mēbeļu ražošanu, metālapstrādi un mašīnbūvi, elektroniku un elektrotehniku, vieglo rūpniecību, poligrāfiju, būvmateriālu ražošanu, pārtikas pārstrādi, tekstilrūpniecību, ķīmisko un farmaceitisko ražošanu, kā arī IT, dizaina priekšmetu ražošanu u.c.

Konkursa otrajā kārtā tika izvirzīti 27 komersanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!