Foto: Publicitātes foto
Tranzītuzņēmuma "Ventpils nafta" (VN) padome atkārtoti par padomes priekšsēdētāju pārvēlējusi Vladimiru Egeru, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Savukārt par padomes priekšsēdētāja vietnieku pārvēlēts Rubels Jilmazs.

Kā ziņots, šā gada 27.aprīlī notika kārtējā VN akcionāru sapulce, kuras laikā tika pārvēlēta uzņēmuma padome. Uz piecu gadu termiņu padomē tika ievēlēti - Egers, Jilmazs, Olga Kurenkova, Dmitrijs Judins, Andrea Šlepfera, Varvara Maksimova, Rūdolfs Meroni, Deivids Gajs Anstis, Jānis Berķis, Nauris Berķis, Ivars Bērziņš.

Kā ziņots, VN un tās meitassabiedrību (koncerns) neto apgrozījums 2014.gada laikā samazinājās par 3% līdz 161,87 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 2013.gadu, kad apgrozījums bija 166,73 miljoni eiro. Savukārt neto zaudējumi saruka līdz 13,98 miljoniem eiro. Koncerna bruto peļņa palielinājās par 2,7% no 41,45 miljoniem eiro līdz 42,56 miljoniem eiro.

VN lielākie akcionāri ir "Vitol" grupai piederoša holdinga sabiedrība "Euromin Holding (Cyprus) Limited" ar 49,98% akciju un naftas produktu pārkraušanas termināļa "Ventbunkers" meitaskompānija LNT ar 43,25% akciju, teikts kompānijas mājaslapā.

"Ventspils naftai" pieder 51% SIA ""Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu terminālis Baltijā, 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas cauruļvadu kopuzņēmums, un 49,94% "Latvijas Kuģniecības" (LK), kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos pasaulē.

VN un LK akcijas tiek kotētas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!