Foto: LETA
Mājas un dārza preču veikalu "K-rauta" īpašniece AS "Kesko Senukai Latvia" (iepriekš AS "Rautakesko") bijušā "K-rauta" veikala Lucavsalas ielā 3, Rīgā, pārveidē par "K Senukai" investējusi 3,3 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Modernizācijas laikā ir būtiski paplašināts preču klāsts, ieviestas jaunas preču kategorijas, kā arī dažādi pakalpojumi, piemēram, šūšanas darbi, pielāgojot aizkaru, paklāju un citu izstrādājumu izmērus atbilstoši klienta vēlmēm.

"Kesko Senukai" grupas ģenerāldirektors Arvīds Šapola akcentē, ka jaunais iepirkšanās centrs piedāvās ievērojami plašāku pakalpojumu klāstu un augstu apkalpošanas kvalitāti. Uzņēmums sadarbojas ar vairāk nekā 2000 piegādātājiem un partneriem, lielākoties no Eiropas valstīm. Teju puse piegādātāju ir vietējie.

"3,3 miljoni eiro ieguldīti veikalā iekšējiem remontdarbiem un restaurācijai, kā arī pilnīgai iekārtojuma nomaiņai, jauno pakalpojumu ieviešanai un personāla nomaiņai. Veikala platība ir 10 886 kvadrātmetri. Tā kā lieli būvdarbi nav veikti, platība nav mainījusies. Taču restaurācijas gaitā nomainītas visas sastatnes, lai palielinātu vietu divreiz lielākam preču klāstam. Lai nodrošinātu pienācīgu klientu apkalpošanu un varētu realizēt visus papildu pakalpojumus, veikalā ir divreiz palielināts darbinieku skaits. Tāpat investīcijas ieguldītas jauno iekārtu iegādē - kases aparātos, profesionālajā tehnikā, kā arī citās iekārtās," skaidro Šapola.

Viņš atzīmē, ka vēl viens no ieviestajiem pakalpojumiem ir arī "Drive-in" pakalpojums, kas paredz iespēju veikala ārtelpu teritorijā pircējiem iebraukt ar auto un preces lielā apjomā uzreiz novietot savā mašīnā.

Jaunā veikala atklāšana notiks 2.decembrī.

Jau vēstīts, ka kopumā visu veikalu modernizācijā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā līdz 2020.gadam "Kesko Senukai" plāno ieguldīt investīcijas vairāk nekā 100 miljonu eiro apmērā. Patlaban "Kesko Senukai" pārvaldītajā mazumtirdzniecības tīklā ietilpst 101 veikals Baltijas valstīs un 20 OMA veikali Baltkrievijā. 2015.gadā "Kesko Senukai" tīkla kopējais apgrozījums veidoja 583 miljonus eiro.

"Kesko Senukai" pārvalda lielāko celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču veikalu tīklu Baltijas valstīs.

Iepriekš jau vēstīts, ka "Kesko Senukai" šā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra "Kesko Group" pārņēma astoņu "K-rauta" veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi turpmāk Baltijas valstīs darbosies ar vienotu nosaukumu - bijušais "Rautakesko" Latvijā ir pārdēvēts par "Kesko Senukai Latvia", Igaunijas kompānija kļuvusi par "Kesko Senukai Estonia", bet Lietuvā darbosies "Kesko Senukai Lithuania".

Stratēģiskās izmaiņas uzņēmuma pārvaldē palīdzēs stiprināt tīkla līderpozīcijas Baltijā, nodrošinot vienotus augstākās apkalpošanas kvalitātes standartus un ievērojami plašāku preču klāstu visu trīs valstu veikalos.

Ziņots arī, ka Konkurences padome šogad februārī atļāva Lietuvas uzņēmumam "Senukų prekybos centras" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār būvmateriālu, mājas un dārza preču veikalu tīkla "K-rauta" īpašnieci "Kesko Senukai Latvia" (iepriekš AS "Rautakesko").

"Kesko Senukai Latvia" iekļauts "Kesko" grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalu. "Kesko" koncernā Latvijā ietilpst tādi uzņēmumi kā "Senukų prekybos centras", SIA "Konekesko Latvija", SIA "Daugavkrasts M", SIA "Kesko Real Estate Latvia", SIA "K Prof", SIA "K-rauta", SIA "Mežciems Real Estates", SIA "Polo LS", SIA "TP Real Estate", "Konekesko Oy", "VV-Auto Group Oy", "Konkekesko Lietuva UAB", "Konekesko Eesti AS", SIA "Baltic RED", UAB "Mokilizingas".

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas astoņās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!