Foto: colliers.com
Tiek pārdota biroju ēka "Zemitāna biroji" ar kopējo iznomājamo platību 4571 kvadrātmetrs, liecina informācija nekustamo īpašumu konsultanta "Colliers International" mājaslapā.

Biroju ēkas pārdošanas cena nav nosaukta, ēkas īpašnieks "East Capital" gaida rakstiskus cenu piedāvājumus.

Četrstāvu biroja ēka atrodas uz 1952 kvadrātmetrus liela zemesgabala, ēkas kopējā platība ir 6026 kvadrātmetri, iznomājamā platība - 4571 kvadrātmetrs.

Prognozētie ieņēmumi pilnībā iznomātai ēkai 2016.gadā ir 196 000 eiro.

2006.gadā aktīvu pārvaldības uzņēmums "East Capital" iegādājās biroju ēku "Zemitāna biroji", kas atrodas vienā no Rīgas centra rajoniem Zemitāna ielā 2B. Ēkas iznomājamā platība ir gandrīz 4600 kvadrātmetru. Smagākajā krīzes posmā vairāk nekā 60% biroju netika izmantoti. Biroju ēkas īpašnieki 2010.gadā ēku atjaunoja un savlaicīgi mainīja nomas maksas politiku, pielāgojoties mazākam pieprasījumam.

Šobrīd 96% "Zemitāna biroju" platības ir iznomāti dažādiem nomniekiem. "East Capital" uzskata, ka šis īpašums ir pietiekami stabils, lai tā iegāde par abpusēji pieņemamu cenu varētu interesēt iespējamos investorus. Turklāt jaunajam īpašniekam būs iespēja turpmāk palielināt ienākumus no telpu nomas, pakāpeniski palielinot pašlaik noteikto biroju nomas maksu līdz tirgus līmenim.

"Mēs uzskatām, ka komerciālā nekustamā īpašuma tirgus ir atguvies. Tiesa, pagaidām tirgū vēl nav vērojama stabila izaugsme, drīzāk turpinās tirgus stagnācija. Tomēr mums ir izdevies panākt to, ka visos mūsu īpašumos ir pietiekami daudz nomnieku. Piemēram, biroju ēkā "Zemitāna biroji", kur krīzes smagākajā posmā vairāk nekā 60% biroju netika izmantoti, šodien neiznomāti ir mazāk nekā 4% iznomājamās platības. 2015.gadā šis īpašums mums nesa vislielākos ienākumus no telpu nomas pēckrīzes apstākļos, un situācija arvien uzlabojas," norāda "East Capital Baltics AS" pārstāvis Latvijā Māris Smiltenieks.

Viņš norāda, ka būvniecības ziņā Latvijas tirgū pēc recesijas vēl nav beidzies pilns jaunu komerciālu objektu būvniecības cikls. "Vienkāršāk sakot, kopējais komercplatību piedāvājums tirgū būtībā ir gandrīz tāds pats kā pirms recesijas, jo šajā laikā ir pabeigti tikai daži jauni objekti. Tas nozīmē, ka kopumā diezgan daudzi objekti tiek sekmīgi iznomāti, tomēr nomas maksa vēl nav sasniegusi 2008.gada līmeni un joprojām ir par 20-30% zemāka nekā pirms pasaules ekonomiskās krīzes. Uzskatām, ka tas ļaus nākamajam "Zemitāna biroju" īpašniekam turpmāk palielināt ienākumus," piebilst Smiltenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!