Foto: Publicitātes foto
Mākslas mecenāta un azartspēļu uzņēmēja Jāņa Zuzāna ģimenei piederošs uzņēmums SIA "Dzirkstes" no nekustamo īpašumu kompānijas SIA "Hiponia" iegādājies mūsdienu kultūras centru "Sapņu fabrika".

Darījuma summa netiek atklāta. "Delfi" jau rakstīja, ka šā gada sākumā "Sapņu fabrika" tika izlikta pārdošanā par 2,2 miljoniem eiro.

Uzņēmēji īpašumā plāno veikt ievērojamas investīcijas ar mērķi izveidot sabiedrībai pieejamu un profesionālajai videi atvērtu, modernu laikmetīgās mākslas centru, uz kuru pārcelsies arī Zuzānu ģimenes izveidotais Mūkusalas mākslas salons, portālu "Delfi" informēja fonda "Mākslai vajag telpu" valdes locekle Katrīna Jaunupe.

"Zuzānu ģimene uzskata, ka mākslai ir ārkārtīgi liela nozīme cilvēku dzīvē, taču tā nepelnīti nereti paliek ārpus prioritātēm. Tāpat viņu darba fokusā ir pilnvērtīga Latvijas iekļaušanās Eiropas un pasaules mākslas procesos," teikts paziņojumā medijiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka martā problemātisko aktīvu pārvaldītājs "Hiponia" pārdošanā par 2,2 miljoniem eiro izlika multifunkcionālo centru "Sapņu fabrika" Lāčplēša ielā 101, Rīgā. Īpašumu veido dizaina un tehnoloģiju centra ēkas 3397 kvadrātmetru platībā. Dizaina un tehnoloģiju ēka celta 1911. gadā, bet 1999.–2003. gadam tā rekonstruēta.

Ēkai ir divi virszemes stāvi un pagrabstāvs, kā arī izbūvēta jumta terase. Vēsturiski ēkā atradusies stikla fabrika, kas pēc rekonstrukcijas pārveidota par izklaides pasākumu ēku ar biroja un tirdzniecības telpām.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2014. gada 31. jūlijā apmierināja Valsts ieņēmumu dienesta maksātnespējas pieteikumu par SIA "Sapņu fabrika". Līdz ar to uzņēmums tika pasludināts par maksātnespējīgu, liecina LETA arhīva dati.

2013. gada 30. oktobrī izsolē par aptuveni vienu miljonu eiro tika pārdots "Sapņu fabrikai" piederošais nekustamais īpašums Lāčplēša ielā 101. Īpašumu iegādājās uzņēmuma lielākais kreditors "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

"Sapņu fabrika" tika dibināta 2001. gadā un uzņēmums piederēja sešām Latvijas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!