Foto: F64
Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Zaļā josta" iegādājies citu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "Vides pakalpojumu grupa" (VPG), kuras dalībnieki iepriekš bijuši saistīti ar ekspremjeru Andri Šķēli un viņa biznesa partneriem.

""Zaļā josta", pateicoties šim darījumam, varēs veikt sen iecerēto darbības paplašināšanu, realizējot vertikālo integrāciju ar citiem tirgus dalībniekiem, lai nostiprinātu pozīcijas atkritumu un otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas tirgū," norādīja "Zaļā josta" valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

"Izvērtējot uzņēmuma attīstības plānus un konkurentus, piedāvājām VPG īpašniekiem – "Bioinvest" uzņēmumam – iegādāties viņu atkritumu apsaimniekošanas biznesu, jo tas saskanēja ar mūsu iecerēm paplašināt savu darbību, lai nostiprinātos tirgū kā spēcīgs nozares dalībnieks, un "Bioinvest" piekrita," turpina Lapsa.

Viņš arī piebilda, ka "Zaļā josta" pie šī darījuma neplāno apstāties, un jau tuvākajā nākotnē iecerēts turpināt uzsākto, lai kļūtu par vienu no spēcīgākajiem nozares pārstāvjiem Latvijā un uzņemties konsolidējošo lomu tajā.

"Bioinvest" daļēji pieder Šķēles ģimenei, bet tās lielākais īpašnieks ir Šķēles biznesa partneris Guntars Kokorevičs.

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes informācija SIA "Zaļā josta" izveidota 2002.gadā ar 700 000 latu pamatkapitālu. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 2 608 299 lati, bet peļņa - 362 676 lati.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir SIA "Per Idea", kurš savukārt pieder Jānim un Pēterim Grinbergiem (pa 25% katram) un Jānim Vilgertam (50%). Jāpiebilst, ka Šķēles ģīmenei daļēji piederošās SIA "Ekodoktrīna" daļas arī tika pārdotas Jānis Vilgertam piederošam uzņēmumam.

SIA "Zaļā karte" pieder 40% "Zaļās jostas", kuras vienīgais īpašnieks savukārt ir SIA "Finanšu restrukturizācijas risinājumi", kuras pieder Armandam Strodam. "Finanšu restrukturizācijas risinājumiem" pastarpināti piederējis "Valmieras piens", kas arī ticis saistīts ar Šķēli.

"Vides pakalpojumu grupa" apgrozījums 2012.gadā bija 4 946 513 lati, bet zaudējumi – 85 257 lati.

VPG dibināts 1995.gadā un līdz 2009.gadam darbojās ar savu sākotnējo nosaukumu "Nelsens". VPG vienīgais īpašnieks ir SIA "Bioinvest", kurā 90% pastarpināti pieder Kokorēvičam, bet 10% - ekspremjera Andra Šķēles ģimenei ar partneriem, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!