Foto: F64
SIA „Enerģijas risinājumi”, kas pilnībā pieder līdzšinējam SIA "Dalkia Latvia" vadītājam Guntaram Kokorevičam, nule kā iegādājusies siltumapgādes uzņēmumu "Dalkia Latvia" ar tam piederošajiem siltumapgādes uzņēmumiem, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Noslēdzoties iegādes darījumam, „Enerģijas risinājumi" savā īpašumā ieguva divus siltuma piegādes un ražošanas uzņēmumus Cēsīs un Valmierā, kā arī kļuva par mazākuma partneri siltumapgādes uzņēmumos Rīgā un Liepājā.

„Mana vēlme veicināt Latvijas enerģētikas sektora attīstību un padarīt to mūsdienīgāku un klientiem draudzīgāku sakrita ar „Dalkia" ieceri atrast uzņēmumam jaunus īpašniekus. Pateicoties darbam "Dalkia Group", kas ir lielākais siltuma ražošanas un piegādes uzņēmums Eiropā, ne tikai man, bet arī mūsu profesionāļu komandai ir iegūta neatsverama pieredze, lai varētu veiksmīgi pārvaldīt un attīstīt Latvijas siltumapgādes nozarē strādājošo uzņēmumu un padarīt to vēl ambiciozāku un pretimnākošāku klientiem," atzīmēja Kokorevičs.

„Tāpat tuvāko gadu laikā uzņēmums neplāno apstāties savā attīstībā un iecerējis turpināt investīcijas modernizācijā - jau nākamo divu gadu laikā paredzēts aizstāt pašreiz strādājošās gāzes koģenerācijas stacijas Valmierā ar jaunām un modernām biomasas katlu mājām," piebilda Kokorevičs.

Kokorevičs ir "Dalkia Latvia" vadītājs kopš 2005.gada.

"Dalkia Latvia" iepriekšējais īpašnieks bija "Dalkia Group" grupas uzņēmums "Société Valmy Défense 22".

"Dalkia Latvia" strādā 45 darbinieki. "Dalkia Group" ir lielākais siltuma ražošanas un piegādes uzņēmums Eiropā un strādā vairāk nekā 30 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!