Foto: F64

Nav pieņemami, ka atsevišķi valsts AS "Latvijas Pasts" (LP) darbinieki rīkojas pretlikumīgi pašu noteiktajiem normatīviem, uzsver satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds portālam "Delfi" pavēstīja, ka Matīss atzinīgi novērtē Valsts kontroles (VK) darbu, veicot LP revīziju,  un norāda, ka SM nav pieņemama situācija, ka VK ieteikumu ieviešana ir bijusi tikai formāla un notikusi tikai "uz papīra".

SM, saņemot no VK sākotnējo informāciju par revīzijas gaitu, tūlīt uzdevusi ministrijas Iekšējā audita nodaļai veikt pārbaudi LP par dienesta automašīnu faktisko izmantošanu un tās atbilstību ārējiem, iekšējiem normatīvajiem aktiem. Minētā audita pārbaude ir uzsākta.

Matīss klāsta, ka novērtē ikviena LP pastnieka un nodaļas darbinieka darbu un tā milzīgo slodzi, lai piegādātu Latvijas iedzīvotājiem vēstules, laikrakstus, kā arī sniedzot citus LP pakalpojumus, taču neesot pieņemami, ka atsevišķi uzņēmuma darbinieki rīkojas pretlikumīgi pašu noteiktajiem normatīviem.

Matīss sagaida, ka LP valde izvērtēs savu padoto darbinieku, kuri neievēro valdes apstiprinātos dokumentus, rīcību un pieņems noteiktus mērus.

"Gan kapitālsabiedrības valdei,  tā arī visiem darbiniekiem ir godprātīgi jāpilda uzdotie pienākumi un jāpārvalda uzticētie resursi," uzsver SM.

Jau vēstīts, ka, salīdzinot ar 2012.gadā veikto revīziju, LP joprojām vērojamas tās pašas problēmas, tostarp ar dienesta auto neatbilstoši izmantošanu - deviņi administrācijas darbinieki brauc ar dienesta automašīnām, piemēram, "Volvo XC60", no mājām uz darbu un atpakaļ.

Savukārt viens no LP valdes locekļiem varējis brīvi apvienot pilna darba laika pienākumus LP ar diviem amatiem Valmieras pilsētas pašvaldībā un kapitālsabiedrībā un pienākumiem astoņās Valmieras pašvaldības komisijās.

VK skaidro, ka LP mēģinājis ieviest VK ieteikumus, taču tie palikuši tikai "uz papīra".

Tikmēr  LP valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs apliecināja, ka uzņēmums novērtē VK secinājumus, taču vairākus no VK atklātajiem trūkumiem LP jau ir novērsis – piemēram, kļūdas valdes locekļa veiktajos aprēķinos par nobrauktajiem kilometriem ir labotas, un valdes loceklis ir LP atmaksājis visus līdzekļus, kas bija balstīti uz kļūdainajiem aprēķiniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!