Foto: Shutterstock
Pārtikas ražotājs "Voldemārs" plāno sākt produkcijas eksportu uz Ķīnu, pastāstīja pārtikas ražotāja "Voldemārs" valdes locekle Iveta Švarce.

"Mums patlaban notiek diezgan nopietnas pārrunas ar distributoru Ķīnā," sacīja Švarce.

Vienlaikus viņa piebilda, ka nav iespējams pateikt, vai eksportu uz Ķīnu izdosies sākt jau šogad. "Tur ir ļoti liela visa tā papīru būšana, tā kā mēs neesam pārāk lieli optimisti, ka mums šogad izdosies, bet mums ir partneris, ar kuru pareiz visi tie jautājumi tiek risināti, kārtoti, bet līdz 100% dokumentācijai vēl neesam nonākuši. Pagaidām tas ir vairāk tādā pārrunu līmenī par cenām, aprēķiniem, kā to visu aizvest, cik tas maksās, kur to pārdot, mārketinga budžets," stāstīja "Voldemārs" valdes locekle.

Tāpat šogad plānots palielināt kopējos uzņēmuma eksporta apmērus.
Viņa arī pastāstīja, ka uzņēmuma eksporta īpatsvars patlaban ir apmēram 14% no kopējā apgrozījuma, taču līdz ar Ķīnas tirgus iekarošanu, eksporta īpatsvars varētu palielināties.

"Voldemārs" ir viens no lielākajiem Latvijas pārtikas preču vairumtirdzniecības uzņēmumiem - tas piedāvā miltus, putraimus, sieru, eļļas un margarīnu ar zīmoliem "Valdo", "Draugu", "Tautas", "Pepi" un "Lola". Uzņēmums nodarbojas arī ar nekustamā īpašuma iznomāšanu un loģistikas pakalpojumu sniegšanu. "Voldemāram" ir meitasuzņēmums "Valdo V".

"Voldemārs" dibināts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 908 tūkstoši eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Valdemars Valkūns (Valkiūnas Valdemaras). 2013.gadā "Voldemārs" strādāja ar 15,533 miljonu eiro apgrozījumu un 201,7 tūkstošu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!