Foto: stock.xchng
Pērn nogalē pārtraukta jogurta "Jogijs" ražošana, un nav zināms, kad tā tiks atjaunota, ceturtdien raksta biznesa laikraksts "Dienas Bizness" (DB).

Ar "Gosupu" ražotni saistītais Jānis Dinevičs DB pastāstīja, ka tam ir vairāki iemesli, taču galvenais – straujais energoresursu cenu kāpums, kas ietekmējis ražošanas izmaksas. Uzņēmējs arī sacīja, ka šobrīd nav iespējams ražot produktus, neceļot tiem cenu, taču lielveikali nevēlas iepirkt preci par augstāku cenu, un tas arī bijis viens no iemesliem ražošanas pārtraukšanai.

Šobrīd ražotnē notiek procesa pārkārtošana, taču Dinevičs nevēlējās detalizēti komentēt, kas tiek pārkārtots. Viņš arī nevarēja pateikt, kad jogurta ražošana tiks atsākta, piebilstot, ka "tas ir sievas un dēla bizness".

DB norāda, ka Ogres novada Krapes pagasta "Gosupos" ražotais jogurts "Jogijs" vairākus gadus bija viens no jogurta tirgus līderiem aiz AS "Tukuma piens". Tiesa gan, 2010.gadā Dinevičs vienā no intervijām, atzina, ka pieprasījuma samazinājuma dēļ jogurta ražošanas apjomi sarukuši vidēji par 40%.

Uzņēmuma ražotne atrodas Krapes pagastā, uzņēmuma kapitāldaļas pieder Vijai Dinevičai. Tiesa gan, 2010. gada sākumā Ogres novada "Gosupos" reģistrēts SIA "Jogurts Jogijs", kas nomā telpas un iekārtas no SIA "Gosupi".

"Jogurts Jogijs" 2010.gadu pabeidza ar 879 tūkstošu latu apgrozījumu, bet zaudējumi sasniedza 3339 latu, liecina kompānijas bilance. Zaudējumi esot radušies sakarā ar tirgus zemo pieprasījumu pēc uzņēmuma produkta, kas neesot pirmās nepieciešamības prece. Arī 2011. gadā viens no mērķiem bija sadarbības iespēju meklēšana Krievijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!