Foto: F64

AS "Pasažieru vilciens" padomi vadīs uzņēmējs Sandis Šteins, bet padomes locekļu amatos izraudzītas Inta Liepa un Lita Kalniņa, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Nominācijas komisijas nolēma ieteikt kapitāla daļu turētāja pārstāvim izvirzīt Šteinu "Pasažieru vilciena" padomes priekšsēdētāja amatam, bet Liepu un Kalniņu uzņēmuma padomes locekļu amatam.

Šteins ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tautsaimniecībā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, viņam ir bakalaura grāds Biznesa administrācijā Rīgas sarptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas koledžā. Patlaban Šteins ieņem SIA "Rimi Latvija" Hipermārketu direktora amatu. Iepriekš Šteins bijis SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" valdes priekšsēdētājs, AAS "Balta" valdes priekšsēdētājs, "Statoil Fuel&Retail" viceprezidents, kā arī AS "Preses nams" Grāmatu apgāda vadītājs.

Liepa ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Juridiskā augstskolā, bakalaura grādu tiesību zinātnē Konkordijas Starptautiskajā universitātē Igaunijā, kā arī viņa ir ieguvusi korporatīvās pārvaldības sertifikātu Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūtā. Patlaban viņa ir VAS "Latvijas Pasts" valdes padomniece. Iepriekš Liepa bijusi Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktore, SM Investīciju departamenta direktora vietniece, kā arī darbojusies dažādos amatos Finanšu ministrijā saistībā ar Eiropas Savienības fondiem.

Savukārt Kalniņa ieguvusi jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes tiesību zinātņu studiju programmā. Patlaban viņa ir individuāli praktizējoša juriste. Iepriekš Kalniņa bijusi SIA "BME Trading" juriste, SIA "Latvijas Garantiju aģentūra" valdes priekšsēdētāja un VAS "Latvijas Eksportkredīts" prezidente.

Nominācijas komisiju vadīja SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, komisijas priekšsēdētāja vietnieks bija SM parlamentārais sekretārs Edgars Tavars (ZZS), kā arī komisijas sastāvā bija SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks un Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis un neatkarīgā eksperte - Latvijas Darba devēju konfederācijas politikas plānošanas dokumentu eksperte Ilona Kiukucāne.

Jau ziņots, ka SM konkursā uz "Pasažieru vilciens" padomes priekšsēdētāja, padomes locekļa, kā arī neatkarīga padomes locekļa amatu tika saņemti kopumā 11 pieteikumi.

Atbilstoši valdības rīkojumam ''Pasažieru vilciena'' padome bija jāizveido līdz gada beigām.

"Pasažieru vilciens" izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no AS "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008. gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!