Foto: DELFI

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atzinis par pretlikumīgu un profesionālajai rūpībai neatbilstošu SIA "Ronin" īstenoto komercpraksi, tirgū piedāvājot radaru detektorus, kuru izmantošana ir pārkāpums.

Kā portālu "Delfi" informē PTAC pārstāve Sanita Gertmane, uzņēmums pārdod transportlīdzekļu ātruma noteikšanas ierīces jeb radaru detektorus, kuru izmantošana uzskatāma par administratīvo pārkāpumu, tādējādi komersants realizē profesionālajai rūpībai neatbilstošu komercpraksi.

Šo preci iespējams iegādāties uzņēmuma interneta vietnē. Tāpat "Ronin" izvietojis vides reklāmu, kas jautā: "Traucē radari?", kā arī reklāmas rullīšus vietnē "Youtube".

PTAC konstatēja, ka reklāmas vizuālais atspoguļojums vērsts uz to, lai veicinātu pretlikumīgu darbību izdarīšanu, proti, tā adresēta autovadītājiem, kuri piedalās ceļa satiksmē, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, kuru var uztvert policijas darbinieki ar ātruma uztveršanas ierīcēm.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka aizliegts braukt ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar ierīcēm, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus. Autovadītājiem, kas šos noteikumus pārkāpj, var tikt piemērots sods piecdesmit eiro apmērā, konfiscējot attiecīgās ierīces.

Šī gada 9.oktobrī PTAC pieņēma lēmumu, ar kuru "Ronin" piemērots naudassods 500 eiro apmērā un tiesisko pienākumu, aizliedzot izplatīt reklāmu.

PTAC aicina reklāmas veidotājus un izplatītājus veidot patērētājiem domātas reklāmas pārdomāti, ievērojot normatīvo aktu prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!