Foto: LETA

Gadījumā, ja nav iespējams vienoties ar visiem trim "Liepājas metalurga" akcionāriem par akciju atdošanu un Kirovs Lipmans ir gatavs ieguldīt savu naudu uzņēmuma glābšanā, pieņemams risinājums būtu arī Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam piederošo akciju pārņemšana, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (deleģējusi RP).

Portālam "Delfi" ministrs teica: "Vairāku mēnešu garumā tā situācija ir izveidojusies tāda, ka viens akcionārs ir gatavs ieguldīt naudu, bet ne kopā ar pārējiem diviem, bet divi nav gatavi ieguldīt naudu, jo nevēlas to darīt vai arī viņiem šādas naudas nav. Pie šāda salikuma, ja var vienoties ar diviem, bet trešais iegulda naudu, tas jau ir solis uz priekšu."

"Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā kreditoru kluba nolīgtais konsultants "Prudentia" izvirzīja "Liepājas metalurga" akcionāriem Zaharjinam un Segalam ultimātu, saskaņā ar kuru viņiem līdz pirmdienai, 19. augustam ir jānodod kreditoru kluba īpašumā sev piederošās uzņēmuma akcijas.

Lipmans, kurš jau iepriekš paudis gatavību ieguldīt "Liepājas metalurga" glābšanā kreditoru iepriekš prasītos desmit miljonus latu, prasība atdot akcijas neesot izvirzīta. Tā paziņojis pats Lipmans.

"Kreditoru klubam ir daudzas un dažādas raizes, bet pirmā un galvenā ir, ka prasījumi tiek izpildīti un labākais veids, kā tos izpildīt, ir panākt, ka uzņēmums atsāk darbu un ir spējīgs norēķināties par savām saistībām," portālam "Delfi" sacīja ekonomikas ministrs Pavļuts.

Uzņēmums ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Gan kreditoru klubs, gan uzņēmuma vadība patlaban meklē kompānijai investoru.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu un uzdeva līdz 26.jūlijam iesniegt kompānijas glābšanas plānu. LM tiesai iesniedza lūgumu pagarināt plāna iesniegšanas termiņu par mēnesi, ko tiesa apmierināja.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki ir privātpersonas - Zaharjins, Segals un Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!