"Skonto" stadions turpinās strādāt vēl šogad un nākamgad, tomēr pēc tam tā vairs nebūs, portālam "Delfi" sacīja Vladimirs Koļesņičenko, kuram piederošais uzņēmums otrdien, 15.jūlijā, iegādājies bankas izsolīto "Skonto" kompleksu.

Līdz pirmdienai, 14.jūlijam, Koļesņičenko bija arī futbola kluba "Skonto" prezidents.

Viņš atzina, ka darījuma mērķis bija "atgriezt stadionu, to izpirkt, jo tas ir tik tiešām pievilcīgs objekts".

Koļesņičenko pauda nožēlu, ka tie, kam būtu jādomā par futbola nākotni, par to neraizējas. Viņš solīja, ka Latvijas izlase varēs visu turpmāko ciklu aizvadīt spēles "Skonto" stadionā.

"Es nezinu, ko viņi darītu, ja es, mana kompānija, nebūtu izpirkuši stadionu. Es varu teikt, ka šogad un nākamgad stadions būs, laika ir gana - lai tie, kas ir atbildīgi par futbolu, domā," skaidroja Koļesņičenko.

Pēc šī laika perioda ""Skonto" vairs nebūs", viņš sacīja. Par tālāko šī nekustamā īpašuma nākotni gan skaidrības vēl neesot, iespējas esot dažādas.

Viņš gan izslēdza iespēju pārdot stadionu.

Jaunais īpašnieks atzina, ka pirkums neiztika bez partnera finansējuma, tomēr nevēlējās izpaust tā vārdu.

Lai gan stadions ir novecojis un neatbilst mūsdienu prasībām, tas ir apmierinošā stāvoklī, ko apliecina arī tas, ka stadionā atļauts aizvadīt starptautiskas spēles. Tomēr tajā atjaunošanas vai modernizācijas darbi netiek plānoti.

Kā vēstīts, kādreizējās "Parex bankas" problemātisko aktīvu pārvaldītājas "Reverta" valdījumā esošais "Skonto" komplekss par 13,8 miljoniem eiro 15.jūlijā pārdots tā jaunajam īpašniekam - uzņēmumam "SSA". Atgūtie naudas līdzekļi jau tuvākajā laikā tiks atmaksāti Valsts kasei.

SIA "SSA" ir tā sauktais mazkapitāla uzņēmums, proti, tā pamatkapitāls ir 1 lats (1,4 eiro). Uzņēmums dibināts 2011.gadā. Tā nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vladimirs Koļesņičenko, kas ir arī tās vienīgais valdes loceklis, liecina "Lursoft" datu bāzes dati. Pagājušajā gadā SSA apgrozījusi 123 326 latus un guvusi 33 806 latu peļņu.

SSA dibinātājs ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta, bijušā futbola kluba "Skonto" īpašnieka. Gunta Indriksona biznesa partneris Dainis Kalnpurs, kam firma piederēja līdz 2013.gada jūnijam, kad par tās īpašnieku kļuva Koļesņičenko. Saskaņā ar uzņēmuma pērnā gada vadības ziņojumu tā biroja telpas atrodas E.Melngaiļa ielā 1a, proti "Skonto" stadionā. Indriksons savulaik arī izveidojis "Skonto" kompleksu.

Kā zināms, bijušais Latvijas futbola izlases spēlētājs Koļesņičenko vairākus gadus bija Latvijas tituliem bagātākā futbola kluba "Skonto" prezidents, bet no šī amata atkāpās tikai šo pirmdien. Futbola klubam "Skonto" ir sarežģīta finansiālā situācija un pagaidām tā nākotne nav skaidra.

Jau 2012.gada 16.jūlijā banka "Reverta" noslēgusi līgumu ar "SSA", tādējādi nodrošinot stadiona turpmāku izmantošanu futbola spēlēm un citām sporta aktivitātēm uz noteiktu laika periodu. 2013. gada septembrī objekts "Skonto" kā investīciju projekts tika izlikts pārdošanā.

Savulaik "Parex banka" izsniegtā kredīta mērķis bija "Skonto" stadiona iegāde un attīstība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!