Foto: LETA
Saldumu ražotājs "Staburadze" saņems kopumā 1,08 miljonus latu lielu uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par investīcijām, kas tiks veiktas, īstenojot atbalstāmo investīciju projektu.

To, piešķirot "Staburadzes" projektam atbalstāmā investīciju projekta statusu, otrdien nolēma valdība.

"AS "Staburadze" ir jau izveidota ražošanas bāze ar modernizētu energoapgādi. Investējot pilnveidosim ražošanas infrastruktūru ar jaunām iekārtām, kā arī būtiski uzlabosim ražošanas iekšējo loģistiku, koncentrējot ražošanas līnijas atbilstoši produktu un izejvielu kategorijām. Galvenais mērķis – attīstot eksportu, palielināt ražošanas apjomu Latvijā, " norādījis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Projekta ietvaros "Staburadze" eksporta attīstībā plāno ieguldīt 4,3 miljonus latu.

Ekonomikas ministrija uzsver, ka valstij ir jāstimulē mērķtiecīgas un ilgtermiņa investīcijas, lai uzņēmēji varētu stiprināt savu konkurētspēju, attīstītu jaunus, ienesīgākus produktus un pakalpojumus, paplašinātu eksporta iespējas un veidotos nepieciešami priekšnoteikumi arī strādājošo algu kāpumam.

"Staburadze" iesniegto investīciju projektu pozitīvi novērtēja investīciju projektu pieteikumu vērtēšanas komisija, rosinot uzņēmumam piešķirt UIN atlaidi. UIN atlaidi uzņēmums varēs piemērot pēc investīciju projekta īstenošanas.

Kopš 2011.gadā tika atjaunota iespēja saņemt UIN atlaides par ieguldījumiem, AS "Staburadze" ir devītais projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis. 2011.gada 4.oktobrī tika atbalstīts AS "Dobeles dzirnavnieks" sagatavotais atbalstāmo investīciju projekts. 2012.gada 22.maijā - SIA "Baltic Crystal", 2012.gada 4.septembrī - AS "Tērvetes AL", 2012.gada 18.septembrī tika atbalstīts SIA "AKG Thermotechnik Lettland" investīciju projekts, 2012.gada 27.decembrī - SIA "METALLEKS" projekts, savukārt 2013.gada 9.aprīlī – SIA "L-EKSPRESIS", bet 2013.gada 7.maijā - AS "Olainfarm" un 21.maijā tika atbalstīts SIA "Latvijas Mobilais Telefons" iesniegtais investīciju projekts.

Lai uzņēmums iegūtu tiesības piemērot UIN atlaidi, tam ir jāizpilda vairāki nosacījumi, tai skaitā sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem jānodrošina jauna darbības profila uzsākšanu vai esošās darbības modernizāciju vai paplašināšanu, kas ietver jaunu produktu ražošanu, esošās darbības maiņu, pārejot no viena produktu veida ražošanas uz cita produktu veida ražošanu vai no viena pakalpojumu veida sniegšanas uz cita pakalpojumu veida sniegšanu, vai vispārēju darbības procesu būtisku maiņu.

Likums paredz piemērot atlaidi 25% (ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 35 miljoni latu) vai 15% (ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 35 miljoni latu) apmērā par investīciju summu, kas pārsniedz 3 miljoni latu.

Lēmumu par atbalstāmā investīciju projekta atbalstu pieņem Ministru kabinets, ņemot vērā Ekonomikas ministrijas izveidotās komisijas izvērtējumu par projekta paredzamo ietekmi uz valsts ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!