Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijā pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš par 13% samazinājies izsniegto traktortehnikas vadītāju apliecības skaits - 2017.gadā izsniegta 8051 traktortehnikas vadītāja apliecība, ieskaitot nomaiņu, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Tikmēr traktortehnikas vadītāju eksaminācija pērn veikta 14 148 personām, kas ir 3% pieaugums salīdzinājumā ar gadu iepriekš, kad eksaminācija veikta 13 736 personām.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā (VTUA) informēja, ka VTUA pērn veica izmaiņas traktortehnikas vadītāju atestācijas procesā, lai uzlabotu un celtu traktortehnikas eksaminācijas procesa kvalitāti. Pērn ieviesta teorētiskā eksāmena par ceļu satiksmes noteikumiem un ceļu satiksmes drošību testa forma, kura ļauj teorētiskā eksāmena veicējiem iepazīties ar eksāmena norisi un dod ieskatu kā par eksāmena saturu tā arī par formu, maksimāli pretendentu pietuvinot reālai eksāmena norisei ērtā laikā un vietā.

Traktortehnikas vadītāja apliecību pretendents iegūst pēc sekmīga teorētiskā eksāmena par ceļu satiksmes noteikumiem un ceļu satiksmes drošību, teorētiskā eksāmena par traktortehnikas ekspluatācijas drošību un traktortehnikas praktiskās vadīšanas eksāmena.

VTUA kopš pagājušā gada 15.jūnija piedalās arī iniciatīvā "Konsultē vispirms", kā rezultātā ir sagatavojusi traktortehnikas vadītāju izglītības iestādes paškontroles anketu, kuras mērķis ir palīdzēt traktortehnikas vadītāju izglītības iestādei pārliecināties par tās atbilstību Ministru kabineta noteikumu prasībām attiecībā uz traktortehnikas vadītāju apmācību, traktortehnikas vadītāju apmācības programmām, kā arī apmācību kontroles kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!