Foto: DELFI

Maksātnespējīgās kompānijas "Austrumu kravu terminālis" administrators piedāvā iegādāties kompānijai piederošos īpašumus pie Terehovas robežkontroles punkta, teikts paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Austrumu kravu terminālis" administrators bez izsoles kā lietu kopību atsavina kompānijai piederošo nekustamo īpašumu "Piekūni" Zaļesjes pagastā, Zilupes novadā, kura platība ir 0,9 hektāri, nekustamo īpašumu "Maliņas" Terehovā, Zaļesjes pagastā, Zilupes novadā, kura platība 12 hektāri, kā arī kustamo mantu. Īpašums atrodas blakus Terehovas robežkontroles punktam.

Noteikts, ka piedāvātā cena par "Austrumu kravu terminālis" piederošo īpašumu kā lietu kopību nedrīkst būt mazāka par 490 tūkstošiem eiro.

Nekustamo īpašumu pirkuma cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli, bet kustamās mantas pirkuma cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Personas, kuras vēlās iegādāties īpašumu, aicinātas līdz 19.augustam rakstveidā iesniegt administratoram piedāvājumu, kurā tostarp ir jānorāda arī pirkuma summu, samaksas veids, tajā skaitā minot, vai tiks piesaistīti kredīta līdzekļi, kā arī samaksas termiņš un kārtība.

Jau vēstīts, ka "Austrumu kravu terminālis" Latvijas un Krievijas pierobežā ir izveidojis kravas automašīnu stāvlaukumu - 2008.gada jūlijā ekspluatācijā tika nodots "Austrumu kravu terminālis" kravas automašīnu stāvlaukums Terehovā ar 200 vietām kravas automašīnām.

"Austrumu kravu terminālis" pieder Ķīnā reģistrētam uzņēmumam "Nordeco Financial Limited" (12,5%), Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem "Red Holding" (12,5%) un "Latgales vanagiem" (25%), kā arī Jānim Kaverskim (50%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!