Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 16.maijā pasludināja maksātnespēju kluba "Piens" un alus darītavas "Labietis" ēkas bijušajai apsaimniekotājai SIA "Valdemāra pasāža".

Kā stāsta uzņēmuma "Valdemāra pasāža" bijušais līdzīpašnieks Mihails Fridmans, "Valdemāra pasāžas" kompleksa apsaimniekotājam pirms kāda laika radās problēmas ar būvniecības uzņēmumiem, kas veicināja uzņēmuma "Valdemāra pasāža" zaudējumu rašanos.

"Pirms kāda laika uzņēmumam radās problēmas ar būvniekiem, kas rezultātā radīja nepatikšanas ar Valsts ieņēmumu dienestu, jo "Valdemāra pasāžai" bija radušies zaudējumi, kuru dēļ nebija iespējams nomaksāt nodokļus," skaidro Fridmans.

Viņš piebilst, ka, izvērtējot iespējamās izmaksas, lai uzņēmums varētu turpināt darbību, uzņēmuma "Valdemāra pasāža" vadība izlēma šī uzņēmuma darbību neturpināt, jo turpināt tā darbību būtu neizdevīgi. Turklāt uzņēmums kompleksu "Valdemāra pasāža" apsaimniekoja līdz pagājušā gada beigām. No šī gada kompleksu apsaimnieko šī gada janvārī dibināts uzņēmums SIA "BTC Apsaimniekotājs", kas pilnībā pieder Fridmanam.

Kā apstiprina kompleksa "Valdemāra pasāža" biroju administratore Diāna Baķe, uzņēmuma "Valdemāra pasāža" maksātnespēja nekādā veidā neietekmēs kompleksa darbību, kā arī tā nomniekus un tirgotājus.

Kompleksa "Valdemāra pasāža" īpašniece ir SIA "Vidzeme - Aloja", kuras vienīgais valdes loceklis ir Fridmans, bet īpašniece ir Nataļja Fridmane.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram viena mēneša laikā, kas skaitāms no dienas, kad maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par parādnieka maksātnespējas procesa pasludināšanu.

Par administratori procesā uzņēmumā "Valdemāra pasāža" ir iecelta Rita Skrinda.

"Valdemāra pasāža" nodarbojas ar biroju ēku iznomāšanu. 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 896 575 eiro apgrozījumu, tomēr cieta zaudējumus 105 821 eiro apmērā. Savukārt 2014.gadā "Valdemāra pasāža" strādāja ar 9838 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!