Foto: Publicitātes foto
Šā gada pirmajos sešos mēnešos "NASDAQ OMX Riga" biržā no uzņēmumiem, ar kuru akcijām veikto darījumu summa pārsniegusi 10 000 latu, lielāko akciju cenu kāpumu piedzīvoja "Latvijas Balzams", liecina tirdzniecības dati.

"Latvijas Balzama" akcijas cena laika posmā no 1.janvāra līdz 30.jūnijam bija pieaugusi par 63,68%, sasniedzot 3,2 latus.

Otru straujāko cenas kāpumu piedzīvojušas "Olainfarm" akcijas, kuru cena augusi par 38,48, atzīmējoties 3,005 latu līmenī.

Trešais lielākais vērtības pieaugums bijis Latvijas Jūras medicīnas centra akcijām - par 36%, sasniedzot 1,7 latus, ceturtais - "Latvijas Gāzes" akcijām - par 35,14% un piektais "Siguldas CMAS" - par 32,65%.

Pirmajos sešos gada mēnešos pēc izvēlētā kritērija atlasītajiem uzņēmumiem akciju cena visstraujāk samazinājusies "Latvijas Tiltiem" - par 49,65%, nu jau no regulētā tirgus izslēgtajai "Latvijas Krājbankai" - par 13,7%, kā arī "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" - 6,64%.

Uzņēmumu atlasei apgrozījuma kritērijs 10 000 latu izvēlēts, jo šis rādītājs liecina par regulāru uzņēmuma akciju tirdzniecību. Ja nenotiek regulāra tirdzniecība, tad akciju cenas pat pie mazajiem pārdošanas apjomiem var ļoti strauji mainīties, bet patiesībā akciju tirgus šim uzņēmumam nemaz reāli nepastāv, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš skaidroja "NASDAQ OMX Riga" Komunikāciju departamenta vadītājs Āris Dreimanis.

Kā ziņots, šā gada pirmajā pusgadā "NASDAQ OMX Riga" biržā veikti 9080 darījumi par 15,923 miljoniem latu, liecina tirdzniecības dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!