Foto: LETA

AS "Valmieras stikla šķiedra" meitaskompānija "Valmiera Glass UK Ltd." piesaistīta vērienīga projekta īstenošanā - "BJK Vodafone" stadiona būvniecībā Turcijā, Stambulā, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Patlaban ir noslēgts līgums ar stadiona būvkompāniju "IZ Insaat ve Madencilik Sanayi ve Ticaret AS" par "Atex 5000 TRL" arhitektūras membrānas piegādi un izmantošanu jaunās "BJK Vodafone" arēnas būvniecībā 26 000 kvadrātmetru platībā. Materiālu plānots piegādāt 2015.gada aprīlī.

"Esmu tiešām lepns, ka "Valmiera Glass UK Ltd." ražotā produkcija lielā apmērā pirmoreiz tiks izmantota tik sabiedriski nozīmīgā celtnē - stadiona jumta pārsegumā. Tas viennozīmīgi ir liels sasniegums, kas apliecina uzņēmuma ražotās produkcijas atbilstību mūsdienu modernās pasaules kvalitātes prasībām," norādījis "Valmieras stikla šķiedras" viceprezidents Andrē Heincs Švionteks.

Jaunā stadiona būvniecībā izmantos "Valmiera Glass UK Ltd." ražoto "Atex" arhitektūras membrānu 26 000 kvadrātmetru platībā. "Atex" materiāla viena no lielākajām priekšrocībām ir tā augstā gaismas caurlaidība, kas arī ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem šī produkta izvēlē, jo paredzēts, ka "Vodafone" stadions tiks izgaismots dažādās krāsās, paspilgtinot tā ārējo tēlu.

Ar šo lielmēroga projektu "Valmiera Glass" grupa turpina nostiprināt savas pozīcijas arhitektūras pasaulē. "Atex" membrānas savos projektos izmanto vadošie pasaules līmeņa arhitektūras uzņēmumi, atzīstot šī stikla šķiedras produkta augsto kvalitāti.

"BJK Vodafone" stadions tiek celts "Besiktas" futbola komandai iepriekšējās kluba bāzes vietā "Inönü", kuru slēdza 2013.gadā. Vecais stadions netika nojaukts pilnībā, jo tajā esošās tribīnes un torņi ir kultūrvēsturiskais piemineklis, ko plānots pielāgot tā, lai radītu antīka amfiteātra sajūtu. Jaunā arēna būs multifunkcionāla sporta bāze ar 41 903 sēdvietām, restorāniem 2123 kvadrātmetru platībā, terasveida restorāniem 2520 kvadrātmetru platībā un VIP autostāvvietām 600 transportlīdzekļiem.

Pagājušajā gadā "Valmiera Glass UK Ltd." piegādāja "Atex" membrānu arī Hītrovas lidostas jaunā termināļa celtniecībai un jaunajā "Piazza Candiani" kultūras celtnē Venēcijā.

AS "Valmiera Glass Group" 2014.gada deviņos mēnešos sasniegusi 5,92 miljonu eiro konsolidēto tīro peļņu, kas ir par 47% lielāks rādītājs nekā attiecīgajā laika posmā 2013.gadā, liecina uzņēmuma neauditēts 2014.gada deviņu mēnešu konsolidētais finanšu pārskats biržai "Nasdaq Riga".

Savukārt kompānijas konsolidētais apgrozījums sasniedzis 87,10 miljonus eiro, kas ir 30% jeb 20,27 miljonu eiro pieaugums, salīdzinot ar 2013.gada deviņu mēnešu rezultātiem.

2014.gada pirmajā pusgadā "Valmiera Glass Group" attīstībā investēti kopā 5,22 miljoni eiro, kas ietver jaunu iekārtu iegādi, esošo tehnisko un tehnoloģisko risinājumu modernizēšanu un jaunu produktu attīstību ar mērķi palielināt grupas ražošanas jaudas. Kopumā 2014.gadā grupas attīstībā plānots ieguldīt 8,62 miljonus eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" grupas vadība, pamatojoties uz tirgus attīstības tendencēm un plānotajiem grupas darbības biznesa rezultātiem, prognozē, ka 2014.gadā grupas neto apgrozījums varētu sasniegt 127,02 miljonus eiro, savukārt konsolidētā peļņa - 9,31 miljonu eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" 2013.gada revidētais konsolidētais finanšu pārskats liecina, ka "Valmiera Glass Group" konsolidētais apgrozījums 2013.gadā sasniedzis 88,53 miljonus eiro. Tas ir augstākais gada neto apgrozījums uzņēmuma pastāvēšanas laikā, un, salīdzinot ar 2012.gadu, pieaugums ir par 17,53 miljoniem eiro jeb 25%. Lielbritānijas uzņēmuma "Valmiera Glass UK Ltd" devums konsolidētajā apgrozījumā trīs mēnešu laikā ir 4,72 miljoni eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" mātesuzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 84,67 miljoni eiro un tas guva 5,022 miljonu eiro tīro peļņu. 2012.gadā mātesuzņēmuma apgrozījums bija 71,01 miljons eiro un tas guva 3,86 miljonu eiro peļņu.

"Valmieras stikla šķiedra" dibināta 1996.gada 7.decembrī. Akciju sabiedrības dibināšanas brīdī 49% akciju piederēja Vācijas firmai "Glasseiden Oschatz GmbH", 20% - darbiniekiem, bet vēl 22,95% - dažādām juridiskām un fiziskām personām, kuras akcijas iegādājās publiskā piedāvājumā.

Līdz 1996.gada 7.decembrim darbojās valsts "Valmieras stikla šķiedras rūpnīca", kura dibināta 1963.gada jūlijā.

Patlaban uzņēmuma akcijas pieder "Vitrulan International GmbH" - 36,20%, "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" - 26%, "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" - 23,93%.

"Valmieras stikla šķiedras" akcijas kopš 1997.gada 24.februāra tiek kotētas "Nasdaq Riga" Otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!